Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • POLITICA

  Prim-ministrul Ion Chicu și Ambasadorul SUA, Dereck J. Hogan au avut un dialog

  Premierul Ion Chicu a avut astăzi o întrevedere cu Ambasadorul SUA, Dereck J. Hogan. Discuţiile au vizat cadrul actual al relațiilor bilaterale, inclusiv subiectele prioritare, precum desfășurarea la 15 noiembrie al celui de-al doilea scrutin al alegerilor prezidențiale. În context, a fost apreciat efortul Guvernului în organizarea unui proces electoral corect și democratic.

  Prim-ministrul a menționat că Guvernul continuă să fie concentrat pe realizarea Planului de Acțiuni pentru 2020-2023 și atingerea obiectivelor de dezvoltare a țării, stabilite de cadrul național strategic. Prioritar, Executivul va continua măsurile pentru dezvoltarea unei economii durabile și incluzive, prin modernizarea infrastructurii. De asemenea, rămâne o prioritate acțiunile pentru asigurarea sănătății cetățenilor, în contextul situației epidemiologice.

  „Unul din obiectivele majore rămâne continuarea investițiilor în proiecte de infrastructură, în construcția apeductelor, industrializarea țării, fapt ce va asigura dezvoltarea economiei și creșterea nivelului de trai al cetățenilor”, a precizat premierul.

  Totodată, Ion Chicu a informat despre progresele în procesul de încheiere a unui nou program cu Fondul Monetar Internațional.

  La rândul său, Ambasadorul SUA a încurajat Guvernul să continue eforturile pentru realizarea reformelor, care au drept scop final îmbunătățirea nivelului de trai al populației. Pe această cale, diplomatul a dat asigurări că SUA este un partener de durată al Republicii Moldova și este gata în continuare să ofere sprijinul necesar țării noastre.

  gov.md

  POLITICA

  Președintele PSRM, Igor Dodon, l-a primit azi în vizită pe ambasadorul SUA la Chișinău Dereck J. Hogan. Potrivit liderului socialiștilor, întrevederea a avut loc...

  POLITICA

  Președintele PSRM, Igor Dodon, propune inițierea de urgență a dialogului instituțional între Parlament și instituția prezidențială și stabilirea de comun a datei alegerilor parlamentare...

  ALEGEREA EDITORILOR

  Igor Dodon, președintele Partidului Socialiștilor, alături de deputații din fracțiunea parlamentară a PSRM, a susținut astăzi un briefing în cadrul căruia a menționat următoarele:

  ALEGEREA EDITORILOR

  Președintele Maia Sandu nu va reuși să rezolve criza politică, economică și pandemică în mod unilateral. Acest lucru este posibil doar printr-un dialog veritabil....

  Copyright © 2020