Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  Prim-ministrul Ion Chicu efectuează o vizită de lucru în raionul Ocnița

  Prim-ministrul Ion Chicu efectuează o vizită de lucru în raionul Ocnița, în cadrul căreia a discutat cu autoritățile publice locale despre problemele cu care se confruntă cetățenii din regiune și despre gestionarea situației epidemiologice.

  Premierul a relatat aleșilor locali despre situația bugetară actuală și deciziile luate de Executiv pentru a depăși criza generată de pandemie în toate domeniile.

  „Parcurgem un an destul de dificil. Pe lângă toate problemele cărora le facem față de 30 de ani încoace, a mai dat peste noi pandemia și seceta. Dar chiar și în condițiile acestei crize, onorarea bugetelor locale și a salariaților din toate domeniile se face fără întârziere”, a menționat Ion Chicu.

  Primarii localităților din raion au vorbit despre disciplina precară a cetățenilor în condițiile pandemiei, despre construcțiile neautorizate, digitizarea serviciilor publice, gradul de pregătire al instituțiilor de învățământ pentru noul an școlar, modul de distribuire a ajutoarelor sociale, lipsa locurilor de muncă și necesitatea reabilitării unor porțiuni de drumuri.

  Șeful Guvernului a subliniat faptul că, în prezent, Cabinetul de miniștri se concentrează, prioritar, pe două domenii importante: sănătatea și educația.

  „Ne dorim foarte mult să reluăm învățământul în școli și grădinițe în formula tradițională, dar vom merge după cele câteva formule propuse de MECC. Vom aloca mijloace financiare suplimentare pentru dotarea instituțiilor cu materiale antiepidemice și crearea condițiilor sanitare necesare începerii studiilor în siguranță”, a mai adăugat premierul.

  Ion Chicu a inspectat și terenul din orașul Ocnița, destinat construcției Platformei Industriale Multifuncționale (PIM). Acesta are o suprafață de 6,5 ha, iar costul total pentru crearea infrastructurii de utilități se ridică la cca 1,8 milioane de lei. „Peste o săptămână vom avea o ședință cu toți cei 16 președinți de raioane și primari din localitățile în care vor fi create PIM. Trebuie să vedem gradul de pregătire al terenurilor, pașii necesari de întreprins și cum putem valorifica, până la sfârșitul anului, banii alocați în acest sens. Investitorii trebuie să gasească aici totul pregătit pentru punerea pe roate a unei afaceri. Acest lucru va fi un imbold pentru crearea a noi locuri de muncă”, a conchis prim-ministrul Chicu.

  gov.md

  ALEGEREA EDITORILOR

  La final de mandat, premierul Ion Chicu i-a mulțumit celui de-al cincilea președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, pentru susținerea și conlucrarea pe care...

  ECONOMIE

  Guvernul lui Ion Chicu a îndeplinit planul veniturilor la bugetul de stat pentru acest an. Către 31 decembrie se așteaptă ca acestea să fie...

  POLITICA

  Decizia de demisie a Guvernului Chicu a fost discutată și aprobată în echipă, imediat după alegerile prezidențiale. Declarația a fost făcută de președintele Igor...

  SOCIAL

  Premierul Ion Chicu a declarat, la finalul ședinței de Guvern de astăzi, că a solicitat pentru ziua de miercuri, 23 decembrie, o întrevedere cu...

  Copyright © 2020