Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  Prim-ministrul Ion Chicu efectuează o vizită de lucru în raionul Ocnița

  Prim-ministrul Ion Chicu efectuează o vizită de lucru în raionul Ocnița, în cadrul căreia a discutat cu autoritățile publice locale despre problemele cu care se confruntă cetățenii din regiune și despre gestionarea situației epidemiologice.

  Premierul a relatat aleșilor locali despre situația bugetară actuală și deciziile luate de Executiv pentru a depăși criza generată de pandemie în toate domeniile.

  „Parcurgem un an destul de dificil. Pe lângă toate problemele cărora le facem față de 30 de ani încoace, a mai dat peste noi pandemia și seceta. Dar chiar și în condițiile acestei crize, onorarea bugetelor locale și a salariaților din toate domeniile se face fără întârziere”, a menționat Ion Chicu.

  Primarii localităților din raion au vorbit despre disciplina precară a cetățenilor în condițiile pandemiei, despre construcțiile neautorizate, digitizarea serviciilor publice, gradul de pregătire al instituțiilor de învățământ pentru noul an școlar, modul de distribuire a ajutoarelor sociale, lipsa locurilor de muncă și necesitatea reabilitării unor porțiuni de drumuri.

  Șeful Guvernului a subliniat faptul că, în prezent, Cabinetul de miniștri se concentrează, prioritar, pe două domenii importante: sănătatea și educația.

  „Ne dorim foarte mult să reluăm învățământul în școli și grădinițe în formula tradițională, dar vom merge după cele câteva formule propuse de MECC. Vom aloca mijloace financiare suplimentare pentru dotarea instituțiilor cu materiale antiepidemice și crearea condițiilor sanitare necesare începerii studiilor în siguranță”, a mai adăugat premierul.

  Ion Chicu a inspectat și terenul din orașul Ocnița, destinat construcției Platformei Industriale Multifuncționale (PIM). Acesta are o suprafață de 6,5 ha, iar costul total pentru crearea infrastructurii de utilități se ridică la cca 1,8 milioane de lei. „Peste o săptămână vom avea o ședință cu toți cei 16 președinți de raioane și primari din localitățile în care vor fi create PIM. Trebuie să vedem gradul de pregătire al terenurilor, pașii necesari de întreprins și cum putem valorifica, până la sfârșitul anului, banii alocați în acest sens. Investitorii trebuie să gasească aici totul pregătit pentru punerea pe roate a unei afaceri. Acest lucru va fi un imbold pentru crearea a noi locuri de muncă”, a conchis prim-ministrul Chicu.

  gov.md

  Facebook

  Noutăţi

  Prim-ministrul Natalia Gavrilița se va afla astăzi într-o vizită de lucru în UTA Gagauz-Yeri, unde va participa la inaugurarea șoselei de centură a orașului...

  Noutăţi

  Acuzații la adresa ministrului Economiei Sergiu Gaibu din partea ex-premierului Ion Chicu, după afirmațiile actualului ministru despre importul produselor în cazul în care producătorii...

  Noutăţi

  Şedinţa Consiliului superior al procurorilor (CSP) de pe data de 22 iulie care așa și nu a avut loc din cauza lipsei de cvorum,...

  ECONOMIE

  Fostul premier, Ion Chicu, susține că statul se împrumută la o rată de aproape 20% și califică acțiunea drept „operația furtul miliardului 2.0”. „Pentru fiecare...

  Copyright © 2021