Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • POLITICA

  Prim-ministrul Ion Chicu a avut o întrevedere cu șeful Delegației Uniunii Europene

  Prim-ministrul Ion Chicu a avut o întrevedere cu șeful Delegației Uniunii Europene la Chișinău, Peter Michalko în cadrul căreia au discutat despre relațiile bilaterale dintre Uniunea Europeană și Republica Moldova şi posibilitățile de consolidare a parteneriatului.

  Premierul a apreciat sprijinul de durată oferit țării noastre de către partenerii din Uniunea Europeană și a evidențiat faptul că actualul Executiv a reușit până în prezent să aprobe mai multe proiecte care prevăd armonizarea legislației cu standardele internaționale.
  Printre subiectele discutate de cei doi oficiali au fost și cele cu privire la organizarea alegerilor democratice și transparente, precum și deschiderea secțiilor de votare în țările UE, pentru a asigura cetățenii noștri să-și exercite dreptul la vot.

  Premierul a informat oficialul european despre progresul înregistrat de autorități în executarea acțiunilor prealabile agreate cu FMI pentru încheierea unui nou program cu această instituție. Părțile a apreciat progresul realizat, constatând importanța majoră pe care o are pentru Republica Moldova implementarea unui program amplu de reforme în colaborare cu Fondul Monetar Internațional și alte instituții financiare internaționale.

  De asemenea, oficialii au mai comunicat despre ratificarea în Parlament a acordului de finanțare cu UE în valoare totală de 100 milioane de euro.

  Premierul a mulțumit Ambasadorului Peter Michalko pentru suportul acordat de UE și a exprimat încrederea în continuarea unei colaborări eficiente și implementarea noilor proiecte de dezvoltare.

  gov.md

  Facebook

  ALEGEREA EDITORILOR

  Președintele PSRM, Igor Dodon, a avut o întrevedere cu Primarul general al capitalei, Ion Ceban în cadrul căreia au discutat mai multe subiecte legate...

  ALEGEREA EDITORILOR

  Liderul PSRM, Igor Dodon a avut o întrevedere de lucru cu Qüdsi Dursun oğlu Osmanov, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Azerbaidjan în Republica...

  SOCIAL

  Președintele Partidului Socialiștilor Igor Dodon, Președintele Parlametului Republicii Moldova Zinaida Greceanîi, precum și deputații socialiști – membri ai Delegației Parlamentului RM au avut o...

  ALEGEREA EDITORILOR

  Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Zinaida Greceanîi, aflată în fruntea delegației țării noastre în vizită oficială la Minsk, a avut, astăzi, o întrevedere cu Natalia...

  Copyright © 2020