Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • POLITICA

  Prim-ministrul Chicu s-a întâlnit cu autoritățile raionului Telenești

  Prim-ministrul Chicu s-a intâlnit cu autoritățile raionului Telenești. Au fost discutate problemele confruntate de autoritățile locale precum gazificarea, iluminarea stradală, reparația drumurilor și recuperarea pagubelor provocate de calamitățile naturale. Din 54 de localități ale raionului Telenești, doar 21 sunt conectate la sistemul de alimentare cu gaze naturale.

  Prim-ministrul Chicu s-a întâlnit cu autoritățile raionului Telenești. Au fost discutate problemele confruntate de autoritățile locale precum gazificarea, iluminarea stradală, reparația drumurilor și recuperarea pagubelor provocate de calamitățile naturale. Din 54 de localități ale raionului Telenești, doar 21 sunt conectate la sistemul de alimentare cu gaze naturale.

  Ion Chicu a vorbit despre prioritatea investițiilor în infrastructură și alte acțiuni, menite să crească nivelul de viață al oamenilor: „Am venit sa discutăm problemele care le confruntați și împreună sa găsim soluții. Prioritare sunt domeniul sănătate, educație, infrastructură, și zero politică. Avem încredere în înțelepciunea oamenilor și contăm pe aportul autorităților locale în rezolvarea problemelor locuitorilor raionului Telenești”.

  A fost abordat subiectul construcției drumurilor în cadrul proiectului „Drumuri bune 2020”. În raionul Telenești vor fi investiți 33,664 milioane lei pentru reparația a circa 30 km de drum în 31 de localități. Finalizarea lucrărilor este preconizată pentru luna noiembrie curent.

  Este în proces de reparație drumul Clișova – Suhuluceni – Leușeni – Verejeni cu lungimea de 22 km. Până în prezent au fost valorificate 21,6 milioane de lei din costul total al proiectului în sumă de 89 milioane de lei. Realizarea proiectului de reparație a drumului a fost lansată din sursele Fondului Național de Dezvoltare a Regională (FNDR) prin intermediul Agenției de Dezvoltare Centru cu o cofinanțare din Fondul Rutier de până la 30% din sursele alocate anual per proiect.

  Facebook

  POLITICA

  „Am subliniat interesul Partidului Socialiștilor din Republica Moldova față de continuarea cooperării constructive cu partenerii turci, în primul rând, cu Partidul Dreptății și Dezvoltării....

  POLITICA

  Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Zinaida Greceanîi, s-a întâlnit, astăzi, cu Sándor Szabó, Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotențiar al Ungariei în Republica Moldova.

  POLITICA

  Președintele PSRM, Igor Dodon, a avut o întrevedere de lucru cu Ambasadorul Ungariei în Republica Moldova, Sándor Szabó. În cadrul ședinței s-au discutat diverse...

  SOCIAL

  Republica Moldova trebuie să rămână parte a lumii ortodoxe, este inadmisibilă impunerea în țara noastră a unor așa-zise valori străine și false, care distrug...

  Copyright © 2020