Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • ECONOMIE

  Prim–ministrul Chicu a discutat cu reprezentanții Comunității Contabililor din RM

  Ion Chicu a discutat, în cadrul unei ședințe online, cu reprezentanții Comunității Contabililor din RM. Au fost abordate principalele probleme confruntate zilnic de contabili, inclusiv impactul modificărilor operate în codul Fiscal și proiectele care urmează a fi implementate în perspectivă.

  A fost analizat proiectul Hotărârii Guvernului cu privire la aprobarea conceptului Sistemului informațional automatizat „Registrul electronic al angajaților”, fiind efectuate ultimele ajustări.

  La ședință s-a vorbit și despre impedimentele apărute în utilizarea noilor funcționalități  SIA  „e-Factura”. Serviciul Fiscal de Stat și IP „Centrul de Tehnologii Informaționale în Finanțe” vor continua lucrările pe tot parcursul anului pentru asigurarea îmbunătățirii continue a sistemului.

  „Mergem cu e-uri pe toate domeniile vieții, trebuie să ne acomodăm. Reformele sunt necesare, inclusiv în mediul de afaceri”, a subliniat premierul.

  Membrii Clubului au semnalat câteva lacune din legislație, mai ales ce țin de necesitatea ajustării Normelor consumului de combustibil în transportul auto, anularea taxei pentru parcaj și procesul anevoios de notificare la CNPDCP a companiilor care prelucrează date cu caracter personal.

  Următoarea ședință cu reprezentanții Comunității Contabililor va avea loc săptămâna viitoare. Atunci vor fi discutate și chestiuni ce țin de domeniul social și de sănătate.

  SOCIAL

  Astăzi a avut loc prima ședință a Comisiei pentru reforma constituțională, prezidată de șeful statului Igor Dodon.

  SOCIAL

  Prim-ministrul a avut o întrevedere cu primarii satelor Geamăna, Ciobanovca, orașului Anenii Noi, cu prezența primarului general al municipiului Chișinău, Ion Ceban, și a...

  POLITICA

  Președintele Igor Dodon a participat la ședința săptămânală cu Președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi și Prim-ministru, Ion Chicu.

  SOCIAL

  În această săptămână, Direcțiile agricole raionale și Comisiile pentru situații excepționale din teritoriu pregătesc actele necesare pentru a le acorda agricultorilor ajutor. Este vorba...

  Copyright © 2020