Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • POLITICA

  Prim-ministrul a discutat cu Excelența Sa Angela Ganninger, Ambasadoarea Germaniei

  Republica Moldova rămâne plenar angajată în îndeplinirea condiționalităților pe Agenda de Asociere cu Uniunea Europenă și realizarea reformelor necesare. Aceste asigurări au fost date de premierul Ion Chicu în cadrul unei întrevederi cu ambasadorul Germaniei, Angela Ganninger.

  Șeful Guvernului moldovean a mulțumit statului german pentru suportul continuu acordat țării noastre, inclusiv prin asistența furnizată de către echipa German Economic Team în realizarea reformelor.

  Ion Chicu a vorbit și despre noul Program cu FMI, ce urmează să fie semnat de autoritățile de la Chișinău. O altă temă de discuție a fost scrutinul prezidențial din noiembrie.

  Premierul a precizat că Guvernul depune toate eforturile pentru a asigura desfășurarea alegerilor cu respectarea normelor sanitare, într-un mod transparent și fără implicarea resurselor administrative în campania electorală. Părțile au discutat și despre situația social-economică din țară în condițiile pandemiei. Ion Chicu a declarat că răspunsul Guvernului la aceste provocări sunt investițiile masive în infrastructură.

  Totodată, situația financiar-bancară a Republicii Moldova este una avantajoasă pentru investitori, întrucât țara noastră are o rată mică de împrumut extern.

  gov.md

  SOCIAL

  Președintele PSRM, Igor Dodon, i-a ​​transmis fostului premier Ion Chicu felicitări cu ocazia zilei de naștere.

  ALEGEREA EDITORILOR

  La final de mandat, premierul Ion Chicu i-a mulțumit celui de-al cincilea președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, pentru susținerea și conlucrarea pe care...

  ECONOMIE

  Guvernul lui Ion Chicu a îndeplinit planul veniturilor la bugetul de stat pentru acest an. Către 31 decembrie se așteaptă ca acestea să fie...

  POLITICA

  Decizia de demisie a Guvernului Chicu a fost discutată și aprobată în echipă, imediat după alegerile prezidențiale. Declarația a fost făcută de președintele Igor...

  Copyright © 2020