Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • ECONOMIE

  Prim-ministrul a convocat o ședință pentru a examina progresul în constituirea platformelor industriale în regiunile țării

  Prim-ministrul Chicu a convocat o ședință pentru a examina progresul în constituirea platformelor industriale în regiunile țării. Scopul de industrializare a țării e determinat de necesitatea de creare a locurilor de muncă stabile în raioane, de a deschide oportunități de creștere personală pentru tineri și de a integra Republica Moldova în fluxurile economice regionale globale.

  Programul de industrializare presupune constituirea a 16 platforme industriale care vor oferi investitorilor posibilitatea de a construi uzine în zonele amenajate, cu acces la infrastructura rutieră, energetică, de alimentare cu apă și de canalizare.

  În prezent sunt identificate terenuri potrivite pentru constituirea a 12 platforme și se discută cu autoritățile publice locale pentru identificarea a încă 4 locații.

  A fost apreciat volumul investițiilor necesare pentru a conecta rețelele de infrastructură la locațiile identificate și pentru amenajarea terenurilor.

  Premierul a solicitat să fie întreprinse măsurile de schimbare a destinației terenurilor selectate și să fie alocate resurse pentru elaborarea proiectelor și executarea lucrărilor pentru conectarea infrastructurilor. Au fost discutate modalitățile de implicare în promovarea oportunităților investiționale în Republica Moldova și atragerea companiilor industriale mari pentru a crea produceri în țară.

  Ion Chicu a menționat: „Industrializarea este o prioritate acută. De mulți ani confruntăm fenomenul plecării din țară a oamenilor care vor să muncească, în special este gravă intenția de plecare a tinerilor. Ei își doresc locuri de muncă stabile, care să le ofere oportunități de creștere personală profesională. Fie aducem oportunitățile dorite de ei în Moldova, fie vom continua să-i pierdem. Țara nu-și mai poate permite să piardă tineri”.

  POLITICA

  Astăzi, în cadrul ședinței fracțiunii parlamentare a Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, care a fost prezidată de liderul PSRM Igor Dodon, a fost discutată...

  ALEGEREA EDITORILOR

  Speakerul Zinaida Greceanîi a convocat, astăzi, o ședință de lucru cu participarea membrilor Guvernului în exercițiu, în frunte cu Prim-ministrul interimar Aureliu Ciocoi.

  ALEGEREA EDITORILOR

  Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Zinaida Greceanîi, a convocat o ședință de lucru cu participarea membrilor Guvernului în exercițiu condus de Prim-ministrul interimar Aureliu Ciocoi.

  ALEGEREA EDITORILOR

  Gestionarea situației pandemice a fost discutată în cadrul unei ședințe operative convocate de Speakerul Zinaida Greceanîi, cu participarea membrilor Guvernului în exercițiu condus de...

  Copyright © 2020