Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • ECONOMIE

  Prețurile la carburanți stabilite de ANRE continuă să scadă

  Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) atestă în continuare un nivel scăzut al cotațiilor Platts atât la benzină, cât și la motorină, tendință care se menține și la nivelul prețurilor la produsele petroliere principale de tip standard afișate la stațiile de alimentare.

  Potrivit unui comunicat de presă al ANRE, eftinirea cumulată a carburanților comparativ cu valorile maximale din luna iunie a anului curent este de 10,91 lei/litru pentru benzina COR 95 și de 9,24 lei/litru pentru motorina standard, ceea ce reprezintă o descreștere cu circa 32,18 % și respectiv 28,46%.

  Pe parcursul ultimei perioade cotațiile Platts s-au diminuat semnificativ, ajungând sub 700$/tona la benzină și în jur de 800$/tona la motorină, fapt care a permis reducerea prețului la pompă pentru ambele tipuri de carburanți spre nivelul de 23 lei/litru, acesta ajungând la valorile de până la declanșarea invaziei militare a Federației Ruse în Ucraina.

  În aceste condiții, pentru ziua de mâine, 14.12.2022, ANRE a stabilit următoarele prețuri maximale de comercializare cu amănuntul a produselor petroliere principale de tip standard:  22,99 lei/litru – pentru benzina COR 95 (- 24 bani); 23,22 lei/litru – pentru motorina standard (- 13 bani).

  anre.md

  ALEGEREA EDITORILOR

  Săptămâna a început cu vești proaste pentru șoferi. Gazul lichefiat s-a scumpit din nou și a ajuns să coste 13,39 lei, cu 10 bani...

  ECONOMIE

  În acest weekend carburanții vor costa cu doi bani mai mult. Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a stabili un preț de 21,63 lei...

  Copyright © 2021