Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Prețurile cresc, guvernarea tace

  Prețurile la medicamente sunt în creștere, iar structurile responsabile de reglementarea acestora au luat „apă în gură”. Pentru a atrage atenția asupra acestei probleme importante și a găsi o soluție care să stopeze creșterea prețurilor la medicamente, deputații Blocului Comuniștilor și Socialiștilor au cerut ca funcționarii din cadrul Ministerului Sănătății și Agenția Medicamentelor să fie invitați la următoarea sesiune a parlament, pentru audieri.

  Vladimir Odnostalco, deputat, Blocul Comuniștilor și Socialiștilor

  „Medicamentele au crescut în preț. Unele la 10%, altele la 15-20%, iar altele la 30%. Oamenii vorbesc deja despre asta deschis. Este imposibil să tolerezi acest lucru și trebuie să oferi câteva soluții. Aș dori să constat că o situație similară ar fi putut apărea anul trecut, dar ne-am adunat la timp și am împiedicat această creștere. „.

  Agenția Medicamentelor a emis ieri un comunicat de presă explicând majorarea prin creșterea cursului la valutele de referință. Potrivit lui Vladimir Odnostalco, soluții la această problemă sunt, tot ce lipsește însă este dorință din partea conducerii țării.

  Vladimir Odnostalco, deputat, Blocul Comuniștilor și Socialiștilor

  „Anul trecut și cursul de schimb a fluctuat, dar nu a existat nicio creștere. Anul acesta au existat creșteri, dar nu sunt propuse decizii de către autoritățile responsabile. „

  Inițiativa Blocului Comuniștilor și Socialiștilor nu a fost susținută de deputații din PAS. Am încercat să obținem clarificări și răspunsuri de la serviciile de presă ale Ministerului Sănătății și Agenției Medicamentului, dar apelurile noastre au rămas fără răspuns.

  Telegram channel

  a-tv.md

  Copyright © 2021