Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Prețuri mai mari la energie electrică?

  Conducerea Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică, admite, că în perioada apropiată am putea asista la o creșterea tarifului pentru energia electrice. Șeful ANRE, Eugen Carpov a precizat că în condițiile în care asistăm la ajustrea prețurilor în regiune, Republica Moldova nu va putea evita acest proces.

  Eugen Carpov, director ANRE

  „Drept urmare, vom avea o creștere a prețului la electricitate. Acest lucru se întâmplă deja – uitați-vă la Ucraina și România vecine, o creștere foarte semnificativă a prețurilor la electricitate a fost înregistrată deja. Și trebuie să înțelegem că Moldova nu este o insulă care poate rămâne uscată atât timp cât este înconjurată de apele mării. Nu exclud o creștere a tarifului, deoarece electricitatea noastră a fost achiziționată la un preț de 5,35 cenți, iar în țările vecine, de exemplu, în Ucraina și România, prețul ajunge deja la 7-8 cenți. Deci, înțelegeți că ajustare prețului a fost făcută déjà. Cum ne va afecta acest lucru? Vom vedea„

  În același timp, Carpov a menționat că o eventuală modificare a tarifului la electricitate va avea loc nu mai devreme de 1 aprilie a anului viitor, deoarece contractele pentru furnizarea energiei electrice sunt încheiate pentru o perioadă de un an. Iar acestea vor expira pe 1 aprilie, 2021.

  Telegram channel

  a-tv.md

  Facebook

  Copyright © 2021