Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Prețuri mai mari în Moldova

  Guvernarea de la Chișinău întreprinde acțiuni care vor duce la creșterea tarifului la electricitate pentru consumatorii casnici. Cât despre creșterea prețului la pâine, nu există motive pentru acest demers. Despre aceasta a anunțat președintele PSRM, Igor Dodon la postul de televiziune ”Primul în Moldova”

  Consumatorii din Republica Moldova ar putea plăti un tarif mult mai mare pentru energia electrică, este de părere președintele PSRM, Igor Dodon, care susține că guvernarea de la Chișinău intenționează să promoveze pe piața moldovenească o companie ucraineană, care va vinde electricitate la un preț cu mult mai mare decât Centrala termoelectrică de la Cuciurgan.

  Igor Dodon, președintele PSRM

  ”Autoritățile vor să blocheze Centrala termoelectrică de la Cuciurgan care livrează energie electrică pe piața moldovenească, este un investitor rus. Au vorbit public despre aceasta și sunt gata să procure electricitate din Ucraina, care este cu mult mai scumpă”.

  În cadrul aceleiași emisiuni, liderul PSRM a făcut referințe și la creșterea prețului la pâine. Dodon susține că nu există premise pentru scumpirea acestui produs de primă necesitate.

  Igor Dodon, președintele PSRM

  “Eu am analizat roada de grâu din ultimii 20 de ani. În acest an avem 1,5 mln de tone de grâu, este cea mai mare recoltă din Republica Moldova. Anul trecut, de exemplu, au fost 500 mii de tone. Adică avem de trei ori mai mult grâu. Eu cred că este o scăpare a guvernului Republicii Moldova. Trebuie de verificat și de intervenit. Nu există motive pentru scumpirea pâinii”.

  Fostul președinte al țării susține că actuala guvernare ar trebui să verifice situația creată și să intervină de urgență. Precizăm că din 6 septembrie, Combinatul de panificație din mun. Bălți a majorat prețul la două tipuri de pâine. Creșterea medie este de 25 de bani sau cu 5,5%. Reprezentanții Combinatului au anunțat că în scurt timp și alte produse de panificație vor costa mai mult. Am încercat să luăm legătura cu reprezentanții serviciului de presă ai guvernului si ai institutiei prezidentiale pentru un comentariu la acest subiect, nimeni însă nu a răspuns apelurilor noastre.

  Telegram channel

  a-tv.md

  Facebook

  Copyright © 2021