Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Noutăţi

  Prețul la lumânări s-a dublat. La piața din Bălți, acestea sunt la mare căutare

  După ce, la începutul săptămânii, mai multe localități din țara noastră au rămas fără curent electric, lumânările au ajuns să fie la mare căutare. Speriați că asemenea incidente s-ar putea repeta oricând, bălțenii și-au suplinit stocurile cu lumânări. Numai că și prețul acestora practic s-a dublat în ultima perioadă.

  VIORICA MIDRIGAN, apicultor, „Dacă anul trecut era o lumânare cam 3 lei, acuma e 5 lei, în jur de 5 lei. S-a scumpit în primul rând ceara de albine, de asta și e scump totul. Oamenii acuma caută ceara naturală, cumpără mai mult din ceară naturală. Oamenii cumpără în primul rând cu criza asta energetică.”

  „Sunt albinar și mai fac și lumânări. S-au scumpit? Ceara sa scumpit și puțin s-au scumpit și lumânările.”

  Cei care nu vor să stea pe întuneric în cazul unei noi avarii spun că și-au cumpărat mai multe lumânări. Chiar dacă cu lumânările nu faci multe, oamenii mărturisesc că măcar sunt siguri că nu rămân în beznă.

  „Ne-am pregătit în caz că stinge lumina, pentru a fi în rezervă, eu demult nu am cumpărat.”

  „Situația de acuma, de acuma. Criza energetică, se tem. Toți vin și procură pe viitor, toți spun că nu știu ce va fi, asta e. Același lucru fac și eu, chiar am plecat de la serviciu acasă și a fost deconectată lumina, trebuia să fac mâncare.”

  La piață, o lumânare simplă, din ceară artificială costă 5 lei, pe când prețul pentru una din ceară naturală pornește de la 7 lei.

  Precizăm că din cauza bombardamentelor masive ale rușilor în Ucraina, la începutul acestei săptămâni, linia Vulcănești – Isaccea s-a deconectat, iar prin urmare mai multe localități din țară au rămas fără energie electrică.

  tvn.md

  Click to comment

  Leave a Reply

  Adresa ta de email nu va fi publicată.

  Facebook

  Noutăţi

  Sezonul rece se apropie cu pași grăbiți, iar prețurile la combustibilul solid cresc ca pe drojdie. Chiar dacă brichetele sunt considerate cele mai ecologice...

  Noutăţi

  Plăcerea călătoriei cu taximetrul, care până nu demult era un serviciu destul de accesibil pentru căuşeneni şi localnicii din regiune, a ajuns deja un...

  Copyright © 2021