Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • ECONOMIE

  Prețul la gaz poate să crească chiar și de 3-4 ori. Igor Dodon a descris cel mai pesimist scenariu pentru R.Moldova

  Autoritățile de la Chișinău ar fi putut să evite creșterea tarifului la gaz, dacă guvernul sau președintele Maia Sandu ar fi negociat cu Federația Rusia. Despre aceasta liderul PSRM, Igor Dodon, a declarat la Publika TV. Dodon a vorbit și despre cel mai pesimist scenariu pentru țara noastră – în cazul în care nu va fi prelungit actualul contract cu Gazprom, tariful pentru consumatori ar putea să crească chiar și de 3 sau de 4 ori.

  „Prețul la gaz va crește. Este inevitabil. S-ar putea întâmpla chiar din 1 octombrie. Dacă se putea de evitat? Da. Pentru asta, din 1 august, noua conducere a țării trebuia să înceapă negocierile. A fost Kozak, trebuiau să îl roage, să urce cu el într-un avion și să plece la Moscova. Să stea acolo o lună și să discute. Așa a făcut Greceanîi când era premier. Dacă ar fi făcut așa, puteau să-i convingă să rămână tariful actual”, a declarat Igor Dodon.

  Liderul PSRM a reiterat că deputații Blocului Comuniștilor și Socialiștilor vor veni în Parlament cu o inițiativă legislativă care prevede compensarea majorării tarifului la gaz pentru cetățeni.

  „Un consumator cheltuiește, în medie, 300-400 cubi de gaz pe lună. Avem 700 mii de consumatori. Propunem să compensăm primele 100 de cubi pentru toți, adică pentru primele 100 de cubi tariful să nu crească”, a explicat Dodon.

  Amintim că recent șeful de la Moldovagaz a anunțat că tariful ar putea să crească cu 30%.

  Facebook.com

  POLITICA

  Liderul PSRM, Igor Dodon, împreună cu Vasile Bolea, deputat în Parlamentul Republicii Moldova, au avut o întrevedere cu Victor Petrov, deputat nou ales în...

  SOCIAL

  Liderul PSRM, Igor Dodon, a venit cu un mesaj de apreciere și admirație de Ziua Mondială a Femeilor din Mediul Rural. Liderul socialiștilor menționează...

  POLITICA

  Nu umblați cu nasul pe sus, dar apucați-vă de rezolvat criza energetică. Acest mesaj le-a transmis liderul PSRM, Igor Dodon, reprezentanților PAS.

  ALEGEREA EDITORILOR

  Liderul PSRM, Igor Dodon, a adresat un mesaj de felicitare dlui Veaceslav Volodin cu ocazia alegerii sale în funcția de Președinte al Dumei de...

  Copyright © 2021