Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  Preţul cărnii de vită a crescut semnificativ

  Carnea de vită a devenit un lux. Ca urmare a faptului că cheltuielile de întreţinere şi creştere a animalelor au crescut semnificativ, preţurile au ajuns la peste o sută de lei kilogramul. Oamenii spun că îşi permit să o procure doar de sărbători, relatează Moldova 1.

  Producătorii de carne de vită preferă să o exporte întrucât preţurile mici de piaţă nu acoperă cheltuielile de creştere a animalelor.

  „Preţul procesatorilor şi cumpărătorilor de carcasă de bovină, la moment nu acoperă toate cheltuielile de întreţinere şi de creştere a animalelor. Furajele în trei ani de zile şi-au dublat preţurile. Numai anul acesta furajele s-au scumpit cu 50 la sută”, afirmă Valentin Ungureanu, fermier.

  Pe lângă faptul că pe piaţa din Republica Moldova se atestă un deficit de carne, din cauza scumpirilor la cereale şi carburanţi şi preţul acesteia a crescut.

  „Din cauza scumpirii combustibililor: benzinei, motorinei – aceasta e prima cauză. S-a mai scumpit şi din cauza că este dificit de carne de vită. S-a scumpit cu circa la sută”, spune un comerciant.

  Majoritatea moldovenilor preferă produsele ieftine şi doar preţul contează în alegerea a ceea ce pun pe masă.

  „Preferăm carnea mai ieftină. Carnea de vită e doar numai de sărbători”;

  „Eu de vită nu cumpăr. Nu-mi permit”;

  „De vită mai rar, cu toate că e mai gustoasă, mai dietică, dar mai rar”;

  „Preţurile sunt peste o sută de lei, dar chestia e că nu ai ce alege. Poate ai da banii aceştia, dar degeaba tot nu”, spun oamenii.

  Pieptul de vită este vândut cu 75 de lei kilogramul. Şoldul costă până la 130 de lei aceiaşi cantitate. Iar ceafa şi limba costă 120 şi respectiv 110 lei kilogramul. În Republica Moldova sunt 240 de ferme, aproximativ nouă mii de vaci de lapte şi peste 14 mii de bovine pentru carne.

  Site-ul a-tv.md oferă dreptul la replică tuturor celor vizați în articol.

  trm.md

  TOP 24 de ore

  Facebook

  Copyright © 2021