Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Presiuni asupra judecătorilor CC?

  La data de 15 aprilie Curtea Constituțională urmează să examineze sesizarea șefului statului privind constatarea circumstanțelor dizolvării Parlamentului. Liderul PSRM, Igor Dodon, spune că într-un stat democratic, Înalta Curtea ar da câștig de cauză Legislativului.

  Igor Dodon, președintele PSRM

  „Dacă ar fi să ne conducem după jurisprudența Curții și recomandările anterioare ale Comisiei de la Veneția, Curtea ar trebui să spună că nu există temei pentru a dizolva Parlamentul. Însă știind ce muncă fac unii ambasadori acum, presiuni asupra membrilor Curții Constituționale, știind cum lucrează Maia Sandu și SIS-ul care i se subordonează acum, nu exclud că decizia va fi alta”

  Mai mult, Igor Dodon spune că dacă judecătorii Curții vor decide dizolvarea Parlamentului, majoritatea parlamentară ar putea ignora această decizie, fiind repetat precedentul din 2019, când Comisia de la Veneția, în disputa dintre Curtea Constituțională și Legislativ, a dat câștig de cauză deputaților.

  Igor Dodon, președintele PSRM

  „În 2019 PSRM împreună cu Maia Sandu nu am recunoscut decizia Curții Constituționale. Atunci ne-am adresat Comisiei de la Veneția, care a dat dreptate majorității parlamentare. Își asumă actualii membri ai Curții Constituționale riscul de a fi a doua componență a Curții care recurge la uzurparea puterii în stat, e decizia lor”

  Liderul PSRM mai spune că formațiunea sa nu se teme de alegeri parlamentare anticipate, însă acestea ar trebui organizate după depășirea crizei pandemice și economice în care se află țara.

  a-tv.md

  Facebook

  Copyright © 2020