Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • ALEGEREA EDITORILOR

  Președintele țării: Securitatea alimentară în Republica Moldova este asigurată

  În acest an, când Republica Moldova înregistrează o criză fără precedent în agricultură, statul a reușit să asigure securitatea alimentară. Potrivit șefului statului, chiar dacă recolta de grâu și porumb este de 50% față de roada din 2019, această cantitate de cereale ne ajunge pentru a acoperi necesarul.

  „În Republica Moldova securitatea alimentară necesită 360 mii tone de grâu, anul acesta au fost recoltate peste 440 mii tone de grâu. În realitate ar putea fi la 600 mii tone, adică securitatea alimentară este asigurată. Anul trecut s-a recoltat circa 1 mln de tone. Este dureros, căci surplusul se exporta și era un venit pentru agricultori, dar securitatea alimentară este asigurată. Porumb recoltăm de obicei circa 2 mln tone, anul acesta vom recolta doar un milion, consumăm circa 770 mii tone. Adică și la capitolul porumb am asigurat securitatea statului”, a explicat Igor Dodon în cadrul emisiunii „Președintele răspunde”.

  Igor Dodon a mai precizat că toți fermierii, care au avut de suferit din cauza secetei vor primi ajutor de la stat.

  Telegram channel

  a-tv.md

  Facebook

  SOCIAL

  Astăzi în întreaga lume este marcată Ziua internațională a persoanelor cu deficiențe de auz. Cu prilejul acestei zile, liderul PSRM Igor Dodon a venit...

  ALEGEREA EDITORILOR

  Președintele Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, Igor Dodon, a adresat sincere felicitări tuturor economiștilor, cu ocazia sărbătorii profesionale.

  POLITICA

  Liderul PSRM, Igor Dodon, a avut o convorbire telefonică cu ES Zhang Yinghong, Ambasadorul Republicii Populare Chineze în Republica Moldova, cu ocazia încheierii misiunii...

  POLITICA

  Președintele PSRM, Igor Dodon, a avut o întrevedere cu Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al Federaţiei Ruse în Republica Moldova, Oleg Vasnețov.

  Copyright © 2021