Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • POLITICA

  Președintele țării a explicat cum partidele conduse de Maia Sandu și Andrei Năstase fac jocul fugarului Vladimir Plahotniuc

  Igor Dodon a declarat, în cadrul ediției săptămânale ”Președintele răspunde”, că partidele conduse de Maia Sandu și Andrei Năstase fac jocul fugarului Vladimir Plahotniuc. Potrivit șefului statului, forțele de dreapta merg pe același scenariu pe care Plahotniuc l-a folosit acum un an pentru a discredita PAS și PPDA.

  În opinia lui Igor Dodon, solicitarea forțelor de dreapta de a suspenda președintele țării se face în contextul campaniei electorale și este dirijată de Plahotniuc.

  ”Orice procedură de acest fel nu are nicio șansă. Comisii de acestea au mai fost. Vă aduc aminte, Plahotniuc a făcut comisia ”Open Dialog” împotriva Maiei Sandu. Văd că tabăra de dreapta face același lucru, acei care inițiază aceste comisii chiar nu înțeleg că fac jocul lui Plahotniuc? Voi mergeți exact pe scenariul lui. Nu vreau să cred că cei de la Năstase sunt în contact direct cu Plahotniuc, dar voi faceți fix ceea ce vrea el. Care-i sensul să ceri demisia președintelui, dacă peste cinci luni sunt alegeri prezidențiale”, a spus Igor Dodon.

  Președintele a declarat că nu-și va da demisia, iar dacă va participa sau nu la alegerile prezidențiale, va decide peste trei luni. Acum, spune președintele, oamenii au nevoie de soluții concrete la seceta care a afectat agricultura și la alte probleme de ordin social-economic.

  ”Pot să vă asigur. Dacă voi participa sau nu, vom decide în septembrie pentru că acum avem alte probleme, merg în raioane, oamenii mă întreabă despre cum vom ajuta agricultura, salarii, pensii. Nu-mi este de alegeri acum și cred că nici pe oamenii nu-i interesează acum alegerile”, a spus președintele.

  La 1 noiembrie 2020 în Republica Moldova vor avea loc alegerile prezidențiale.

  Facebook

  SOCIAL

  ”Mai mulți investitori străini ne privesc cu optimism și perspective reale de dezvoltare. În condițiile pandemiei, Republica Moldova capătă avantaje investiționale competitive cu alte...

  SOCIAL

  Alte 833 cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi în Republica Moldova. Din numărul total de cazuri, 9 cazuri sunt de...

  POLITICA

  În ultimul an, Republica Moldova a implementat mai multe reforme convenite cu UE. Despre aceasta a vorbit europarlamentarul Dragoș Tudorache de la tribuna Parlamentului...

  POLITICA

  Președintele Republicii Moldova trebuie să aibă doar cetățenia acestui stat. Opinia a fost expusă de candidatul independent Igor Dodon la radio “Europa Liberă”.

  Copyright © 2020