Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • POLITICA

  Președintele spune că sunt două metode de a declanșa anticipatele. Este nevoie de voturile PSRM, PD și PAS

  Președintele Igor Dodon susține că sunt două căi de declanșare a alegerilor parlamentare anticipate după prezidențialele din noiembrie. Prima, dacă Parlamentul timp de trei luni nu votează niciun document, potrivit Constituției Parlamentul trebuie dizolvat și a doua – demisia Guvernului și două încercări eșuate de a numi un nou Guvern.

  Dodon susține că pentru a implementa aceste scenarii este nevoie de o înțelege între PSRM-PDM și PAS, care împreună au 64 de voturi.

  ”Și aceasta va fi corect și cinstit față de cetățenii Republicii Moldova”, a spus Dodon.

  Potrivit președintelui, ideală ar fi prima variantă ”pentru că nu poți arunca țara în criză politică cu un Guvern interimar fără atribuții”.

  ”Este riscant să lași țara timp de șase luni fără un Guvern funcțional. Ar fi ideal să fie o înțelegere între partide”, a spus președintele.

  a-tv.md

  TOP 24 de ore

  Facebook

  ALEGEREA EDITORILOR

  Igor Dodon și-a încheiat campania electorală acasă, în sânul familiei. Candidatul independent le-a mulțumit celor dragi pentru că l-au susținut în această perioadă.

  SOCIAL

  Igor Dodon susține că deocamdată nu a decis în ce țară va efectua prima sa vizită oficială, după ce va obține victoria la alegerile...

  POLITICA

  Ministerul Justiției va contesta decizia în cazul judecătorilor din dosarul „Laundromat”, care au fost repuși recent în funcție. Despre aceasta Igor Dodon a declarat...

  POLITICA

  În 2021, va fi lansată o reformare fără precedent a sistemului judecătoresc din Republica Moldova. Despre aceasta Igor Dodon a anunțat în cadrul unei...

  Copyright © 2020