Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • POLITICA

  Președintele spune că sunt două metode de a declanșa anticipatele. Este nevoie de voturile PSRM, PD și PAS

  Președintele Igor Dodon susține că sunt două căi de declanșare a alegerilor parlamentare anticipate după prezidențialele din noiembrie. Prima, dacă Parlamentul timp de trei luni nu votează niciun document, potrivit Constituției Parlamentul trebuie dizolvat și a doua – demisia Guvernului și două încercări eșuate de a numi un nou Guvern.

  Dodon susține că pentru a implementa aceste scenarii este nevoie de o înțelege între PSRM-PDM și PAS, care împreună au 64 de voturi.

  ”Și aceasta va fi corect și cinstit față de cetățenii Republicii Moldova”, a spus Dodon.

  Potrivit președintelui, ideală ar fi prima variantă ”pentru că nu poți arunca țara în criză politică cu un Guvern interimar fără atribuții”.

  ”Este riscant să lași țara timp de șase luni fără un Guvern funcțional. Ar fi ideal să fie o înțelegere între partide”, a spus președintele.

  a-tv.md

  Facebook

  POLITICA

  Președintele Igor Dodon a avut o întrevedere de lucru cu președintele raionului Ungheni, Ghenadie Mitriuc.

  ALEGEREA EDITORILOR

  Președintele Igor Dodon speră că Republica Moldova va beneficia de vaccinul anti – COVID-19, înregistrat de Federația Rusă. “Sper că ne vom putea înțelege...

  SOCIAL

  Astăzi, în cadrul unei ceremonii oficiale desfășurată la Președinție, Igor Dodon a înmînat înalte distincții de stat unui grup de cetățeni ai Republicii Moldova,...

  POLITICA

  Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, i-a transmis sincere felicitări omologului său belarus, Alexandr Lukașenko, cu ocazia victoriei în cadrul alegerilor prezidențiale!

  Copyright © 2020