Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • ALEGEREA EDITORILOR

  Președintele spune că inițiativa de a dubla salariile angajaților medicali dă primele roade: A crescut numărul de cereri de angajare în spitalele din țară

  Inițiativa președintelui țării, Igor Dodon, de dublare a salariilor pentru personalul medical are efecte imediate. Șeful statului a declarat la emisiunea ”Președintele răspunde” că, după ce a semnat aceste legi, a crescut numărul de cereri de angajare în spitalele din țară.

  ”Miercuri fiind în Hâncești, medicul-șef mi-a spus că după ce am semnat această lege, inițiativa mea de majorare a salariilor, au venit 10 cereri de angajare în Spitalul din Hâncești. Mulți spuneau că nu va da nimic, dar numai am semnat legea care prevede dublarea salariilor și în două zile în Spitalul din Hâncești au venit 10 cereri de angajare la muncă. Iată care este rezultatul inițiativelor noastre, blocate de Maia Sandu, Andrei Năstase și bandiți. Este efect. Le-am dat oamenilor speranțe că lucrurile se vor schimba spre bine”, a declarat Dodon.

  Potrivit inițiativei președintelui, de la 1 septembrie, salariile personalului medical vor crește cu 30%, la 1 ianuarie 2021- cu încă 30% și cu alte 40% – în prima jumătate a anului viitor. Obiectivul final este dublarea salariilor tuturor angajaților din sistemul de sănătate. Cheltuielile necesare pentru majorarea salariilor de funcții cu 30% se estimează pentru anul curent la 362 570 300 de lei.

  Președintele Igor Dodon a declarat anul 2020 Anul Lucrătorului Medical, în semn de apreciere a efortului sporit al personalului medical în lupta contra pandemiei COVID-19 și luând în considerare necesitatea perfecționării politicilor de stat îndreptate spre îmbunătățirea condițiilor de muncă și asigurarea statutului social înalt al lucrătorilor medicali.

  a-tv.md

  Facebook

  POLITICA

  Președintele Partidului Socialiștilor din Republica Moldova Igor Dodon a prezidat ședința de lucru a fracțiunii Partidului Socialiștilor din Consiliul Municipal Chișinău.

  SOCIAL

  Proiectul ”Salvăm copiii din lumea tăcerii”, lansat la inițiativa lui Igor Dodon, va sprijini în continuare copiii cu deficiențe de auz. De Ziua Mondială...

  SOCIAL

  Medicii din Comrat și Ceadîr-Lunga refuză să se imunizeze împotriva COVID-19 cu vaccinul AstraZeneca. Despre aceasta doctorii au anunțat Agenția Națională pentru Sănătate Publică.

  SOCIAL

  Președintele PSRM, Igor Dodon, a adus un omagiu eroilor căzuți în conflictul armat pentru apărarea integrităţii şi independenţei Republicii Moldova. Liderul PSRM, însoțit de...

  Copyright © 2020