Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • POLITICA

  Președintele Republicii Moldova a avut o întrevedere cu Ambasadorul Republicii Armenia

  Președintele țării, Igor Dodon, a avut o întrevedere cu Ambasadorul Republicii Armenia în Republica Moldova, Jivan Movsisyan, cu ocazia încheierii misiunii sale diplomatice în țara noastră.

  Șeful statului i-a mulțumit Ambasadorului pentru eforturile depuse pe parcursul celor aproape patru ani de mandat în vederea consolidării relațiilor de colaborare moldo-armene. Amintim că în această perioadă a avut loc prima vizită oficială a Președintelui Republicii Moldova în Armenia (2017), participarea țării noastre la Summitul Francofoniei din Erevan (2018) și la ședința Consiliului Economic Eurasiatic Superior de la Erevan (2019), unde Moldova are statut de observator. Totodată, în luna februarie 2020, a avut loc vizita în capitala Armeniei, a unei delegații a parlamentului Moldovei, condusă de speakerul Zinaida Greceanîi.

  Igor Dodon a subliniat disponibilitatea conducerii Moldovei de a continua extinderea dialogului moldo-armean, în pofida situației epidemiologice dificile din țările noastre și din lume, din care cauză au fost amânate câteva vizite importante și prima ședință a Comisiei interguvernamentale bilaterale pentru cooperare comercial-economică.

  În contextul măsurilor de dezvoltare a raporturilor comercial-economice și cultural-umanitare dintre Moldova și Armenia, oficialii și-au exprimat speranța privind participarea activă în acest proces a Consulatului de Onoare al Moldovei în Armenia și a Consulatului de Onoare al Armeniei în Moldova.

  În finalul discuției, Igor Dodon i-a urat domnului Movsisyan succes în continuare în activitatea pe care o va desfășura, exprimându-și încrederea că noul Ambasador al Republicii Armenia, de asemenea va contribui la consolidarea prieteniei și cooperării dintre țările și popoarele noastre.

  președinție.md

  Facebook

  SOCIAL

  Președintele PSRM, Igor Dodon, a avut o întrevedere de lucru cu Oleg Vasnețov, Ambasadorul Federației Ruse în Republica Moldova. Cei doi au discutat diverse...

  POLITICA

  “Lăsați Constituția și limba moldovenească în pace”. Astfel liderul PSRM, Igor Dodon, a comentat declarația președintelui Maia Sandu la APCE cu privire la schimbarea...

  POLITICA

  Astăzi a avut loc ședința Consiliului Republican al PSRM în cadrul căreia a fost aprobată următoarea declarație:

  ECONOMIE

  Președintele PSRM, Igor Dodon, le-a mulțumit deputaților socialiști pentru promovarea și adoptarea în Parlament a proiectului de lege care prevede compensarea facturilor la energia...

  Copyright © 2020