Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • POLITICA

  Președintele Parlamentului a discutat cu reprezentantele a patru agenții ONU în Republica Moldova

  Consolidarea rolului Parlamentului în îmbunătățirea egalității de gen în Republica Moldova a fost subiectul discuției online, de astăzi, a Președintelui Parlamentului Zinaida Greceanîi cu reprezentantele de țară a patru agenții ONU în Moldova: Dima Al-Khatib de la PNUD, Nigina Abaszada de la UNFPA, Desiree Monique Jongsma de la UNICEF și Dominika Stojanoska, de la UN Women.

  Zinaida Greceanîi a apreciat colaborarea Legislativului cu agențiile ONU, a pledat pentru continuarea parteneriatului în dezvoltarea și impulsionarea proiectelor cu privire la egalitatea de gen și promovarea femeilor în domeniul politic, economic și social al vieții.

  În context, Președintele Parlamentului a subliniat importanța respectării cotei de participare a femeilor în proporție de 40 la sută în cadrul următorului scrutin parlamentar.

  Totodată, Zinaida Greceanîi a salutat instituirea structurii de coordonare a Platformei de dialog a deputatelor și formalizarea acesteia.

  În discuție, reprezentantele PNUD, UN Women, UNFPA și UNICEF au apreciat parteneriatul solid cu Parlamentul Republicii Moldova și au exprimat disponibilitatea de susținere a Platformei de dialog a deputatelor. O asemenea platformă a fost creată în 2015, pentru prima dată, cu susținerea PNUD și a Suediei, în calitate de mecanism de promova politicile de gen și perspectiva de gen în legislație.

  multimedia.parlament.md

  POLITICA

  Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Zinaida Greceanîi, s-a întâlnit, astăzi, cu Sándor Szabó, Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotențiar al Ungariei în Republica Moldova.

  ALEGEREA EDITORILOR

  Președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi, a discutat cu omologul său din Republica Turcia, Mustafa Şentop. Au fost abordate aspecte privind cooperarea între Republica Moldova și...

  ALEGEREA EDITORILOR

  Președintele Parlamentului Zinaida Greceanîi a avut, astăzi, o întrevedere cu Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotențiar al Republicii Turcia în Republica Moldova, Gürol Sökmensüer.

  POLITICA

  Mesajul Președintelui Parlamentului Republicii Moldova, Zinaida Greceanîi, cu ocazia Zilei diplomatului:

  Copyright © 2020