Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • POLITICA

  Președintele Parlamentului a discutat cu reprezentantele a patru agenții ONU în Republica Moldova

  Consolidarea rolului Parlamentului în îmbunătățirea egalității de gen în Republica Moldova a fost subiectul discuției online, de astăzi, a Președintelui Parlamentului Zinaida Greceanîi cu reprezentantele de țară a patru agenții ONU în Moldova: Dima Al-Khatib de la PNUD, Nigina Abaszada de la UNFPA, Desiree Monique Jongsma de la UNICEF și Dominika Stojanoska, de la UN Women.

  Zinaida Greceanîi a apreciat colaborarea Legislativului cu agențiile ONU, a pledat pentru continuarea parteneriatului în dezvoltarea și impulsionarea proiectelor cu privire la egalitatea de gen și promovarea femeilor în domeniul politic, economic și social al vieții.

  În context, Președintele Parlamentului a subliniat importanța respectării cotei de participare a femeilor în proporție de 40 la sută în cadrul următorului scrutin parlamentar.

  Totodată, Zinaida Greceanîi a salutat instituirea structurii de coordonare a Platformei de dialog a deputatelor și formalizarea acesteia.

  În discuție, reprezentantele PNUD, UN Women, UNFPA și UNICEF au apreciat parteneriatul solid cu Parlamentul Republicii Moldova și au exprimat disponibilitatea de susținere a Platformei de dialog a deputatelor. O asemenea platformă a fost creată în 2015, pentru prima dată, cu susținerea PNUD și a Suediei, în calitate de mecanism de promova politicile de gen și perspectiva de gen în legislație.

  multimedia.parlament.md

  ALEGEREA EDITORILOR

  Președintele Parlamentului Zinaida Greceanîi participă, în fruntea unei delegații parlamentare, la cea de-a 52-a sesiune plenară a Adunării Interparlamentare a țărilor membre ale Comunității...

  POLITICA

  Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Zinaida Greceanîi, a adresat Președintelui Knessetului Statului Israel, Yariv Levin, un mesaj de felicitare prilejuit de Ziua Independenței acestei țări.

  ALEGEREA EDITORILOR

  Dizolvarea parlamentului este o măsură de ultim recurs care nu poate fi luată în mod facil ci doar respectând spiritul și litera Constituției. Despre...

  ALEGEREA EDITORILOR

  Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Zinaida Greceanîi, a primit, în dimineața zilei de astăzi, răspunsul Secretarului General al Consiliului Europei, Marija Pejčinović Burić, la demersul...

  Copyright © 2020