Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  Igor Dodon a promulgat pachetul de Legi pentru care Guvernul și-a asumat răspunderea

  Președintele țării, Igor Dodon, a promulgat, astăzi, pachetul de legi pentru care Guvernul și-a asumat răspunderea în fața Parlamentului.

  „În total, circa un milion de cetățeni ai Republicii Moldova vor beneficia de susținere financiară din partea statului în urma implementării legilor respective, inclusiv pensionari si beneficiari de alocații sociale, angajați ai sistemului medical, zeci de mii de agricultori, mii de antreprenori mici, sute de familii de polițiști și militari, zeci de urmași ai medicilor răpuși de COVID-19”, a menționat Igor Dodon.

  În urma modificărilor operate, salariile personalului medical din se vor majora în câteva etape: cu 30% de la 1 septembrie 2020, cu încă 30% – începând cu 1 ianuarie 2021, și cu 40% – în prima jumătate a anului viitor.

  Beneficiarii de pensii și alocații sociale de stat al căror cuantum nu depășește 3 000 lei vor benefica de un suport unic în sumă de 700 de lei.

  Agenții economici vor beneficia de subvenții din partea statului prin majorarea alocațiilor pentru:

  • Fondul național de dezvoltare a agriculturii și mediului rural + 100 mln. de lei;
   -Fondul de garantare a creditelor pentru sectorul întreprinderilor mici și mijlocii +50 mln. de lei.
   Pentru dezvoltarea infrastructurii antreprenoriale în cadrul zonelor economice libere Guvernul va aloca 50 mln. de lei, totodată pentru programul de stat ”Prima casă” – 20 mln. de lei.

  a-tv.md

  Facebook

  ALEGEREA EDITORILOR

  Igor Dodon și-a încheiat campania electorală acasă, în sânul familiei. Candidatul independent le-a mulțumit celor dragi pentru că l-au susținut în această perioadă.

  SOCIAL

  Igor Dodon susține că deocamdată nu a decis în ce țară va efectua prima sa vizită oficială, după ce va obține victoria la alegerile...

  POLITICA

  Ministerul Justiției va contesta decizia în cazul judecătorilor din dosarul „Laundromat”, care au fost repuși recent în funcție. Despre aceasta Igor Dodon a declarat...

  POLITICA

  În 2021, va fi lansată o reformare fără precedent a sistemului judecătoresc din Republica Moldova. Despre aceasta Igor Dodon a anunțat în cadrul unei...

  Copyright © 2020