Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • POLITICA

  Președintele Igor Dodon a avut o discuție telefonică cu liderul Transnistriei, Vadim Krasnoselskii

  La inițiativa reciprocă, Președintele Igor Dodon a avut o discuție telefonică cu liderul Transnistriei, Vadim Krasnoselskii.

  În cadrul dialogului, oficialii au făcut un schimb de opinii cu privire la procesul de negocieri dintre Chișinău și Tiraspol, au analizat anumite rezultate ale ședințelor Grupurilor de lucru pentru consolidarea încrederii și au convenit să continue dialogul pentru a identifica soluții în vederea consolidării încrederii dintre oamenii de pe ambele maluri ale Nistrului.

  În mod special, demnitarii au analizat situația creată în Zona de Securitate, în raioanele adiacente rîului Nistru, mai cu seamă a celei din satele raionului Dubăsari – Cocieri, Vasilievca, Molovata Nouă, Roghi, satul Copanca din Căușeni ș.a.

  Localnicii sînt nevoiți să ajungă pe malul drept al Nistrului doar cu ajutorul bacului plutitor. Această stare a lucrurilor este consecința unui șir de măsuri întreprinse de structurile transnistrene în lupta cu virusul COVID-19, ceea ce a generat probleme grave pentru locuitorii satelor respective.

  Interlocutorii au fost unanimi în opinia privind necesitatea luării, în mod reciproc, a unor măsuri care ar simplifica deplasarea locuitorilor între cele două maluri ale Nistrului. În context, șeful statului a reiterat faptul că Chișinăul va depune eforturi pentru a nu admite ca măsurile sau acțiunile întreprinse să afecteze drepturile locuitorilor din regiunea transnistreană.

  „Împreună cu domnul Krasnoselskii am convenit asupra oportunității de a efectua acțiuni necesare pentru protecția oamenilor contra infectării cu coronavirus.

  Fără îndoială, sănătatea oamenilor este valoarea supremă, însă trebuie să fie acordat sprijin și în soluționarea problemelor de ordin social-economic”, a conchis Igor Dodon.

  TOP 24 de ore

  Facebook

  ALEGEREA EDITORILOR

  Igor Dodon și-a încheiat campania electorală acasă, în sânul familiei. Candidatul independent le-a mulțumit celor dragi pentru că l-au susținut în această perioadă.

  SOCIAL

  Igor Dodon susține că deocamdată nu a decis în ce țară va efectua prima sa vizită oficială, după ce va obține victoria la alegerile...

  POLITICA

  Ministerul Justiției va contesta decizia în cazul judecătorilor din dosarul „Laundromat”, care au fost repuși recent în funcție. Despre aceasta Igor Dodon a declarat...

  POLITICA

  În 2021, va fi lansată o reformare fără precedent a sistemului judecătoresc din Republica Moldova. Despre aceasta Igor Dodon a anunțat în cadrul unei...

  Copyright © 2020