Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • ALEGEREA EDITORILOR

  Zinaida Greceanîi a reprezentat țara noastră la reuniunea Biroului Femeilor Parlamentare

  Președintele Grupului național la Uniunea Interparlamentară (UIP), Zinaida Greceanîi, a participat, în format online, la reuniunea Biroului Femeilor Parlamentare al UIP.

  Ședința a avut loc în cadrul celei de-a 143-a adunări a UIP care se desfășoară în aceste zile, în format hibrid, fiind moderată de la Madrid.

  Biroul a finalizat pregătirile pentru lucrările celei de-a 32-a sesiuni a Forumului Femeilor Parlamentare, care, de asemenea, a avut loc astăzi.

  În cadrul reuniunii, participanții au revizuit punctele de pe agenda Forumului Femeilor Parlamentare.

  De asemenea, participanții au discutat despre recomandările Grupului pentru parteneriatul de gen al UIP, precum și au trecut în revistă  activitățile recente ale UIP pentru promovarea egalității de gen.

  În cadrul celei de-a 46-a sesiuni a Biroului Femeilor Parlamentare a fost susținută candidatura membrului Adunării Naționale a Republicii Ecuador, Wilma Piedad Andrade Muñoz, pentru funcția de cel de-al doilea vicepreședinte al Biroului Femeilor Parlamentare. O altă funcție de vicepreședinte este deținută de Ramzy Fayez (Bahrain), iar președintele Biroului este reprezentanta Ucrainei, Lesia Vasylenko.

  Președintele Grupului național la UIP, Zinaida Greceanîi, deține calitatea de membru al Biroului Femeilor Parlamentare al UIP din partea Grupului Eurasia.

  multimedia.parlament.md

  ALEGEREA EDITORILOR

  Președintele Fracțiunii parlamentare a Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, Zinaida Greceanîi, a avut o întrevedere cu Șeful Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova, Jānis Mažeiks....

  POLITICA

  Președintele fracțiunii Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, Zinaida Greceanîi, membru al Comisiei de control al finanțelor publice, reprezintă, marți, Legislativul de la Chișinău la reuniunea...

  ALEGEREA EDITORILOR

  Aflată la Sankt-Petersburg cu ocazia participării la Cel de-al treilea Forum Euroasiatic al Femeilor, președintele Fracțiunii parlamentare a Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, Zinaida Greceanîi,...

  POLITICA

  Președintele Fracțiunii Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, Zinaida Greceanîi, a discutat cu Pia Kauma, Vicepreședinte al Adunării Parlamentare a OSCE. Întrevederea a avut loc la...

  Copyright © 2021