Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • ALEGEREA EDITORILOR

  Președintele Fracțiunii Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, Zinaida Greceanîi, a prezentat viziunea fracțiunii asupra situației din țară, în discuțiile cu ambasadorul UE

  Președintele Fracțiunii parlamentare a Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, Zinaida Greceanîi, a avut o întrevedere cu Șeful Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova, Jānis Mažeiks. La discuții a participat Vlad Batrîncea, membrul Fracțiunii, vicepreședinte al Parlamentului, Vicepreședinte al Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE).

  În numele întregii fracțiuni, Zinaida Greceanîi a mulțumit ambasadorului pentru posibilitatea oferită de a prezenta poziția și viziunea asupra situației din Republica Moldova.

  În debutul discuțiilor, Zinaida Greceanîi a remarcat că Uniunea Europeană este unul din principalii parteneri ai Republicii Moldova, iar realizarea prevederilor Acordului de Asociere este un angajament important împărtășit de toate forțele politice din țară, inclusiv de actuala opoziție parlamentară. 

  ”La rândul nostru ne dorim o atitudine corectă și echidistantă din partea partenerilor față de toate forțele politice din Republica Moldova. Blocul Comuniștilor și Socialiștilor este în opoziție față de actuala guvernare, dar nu și față de popor. Apărăm drepturile cetățenilor și pledăm pentru dreptate”, a menționat în context Zinaida Greceanîi. 

  Vlad Batrîncea a prezentat viziunea fracțiunii asupra acțiunilor autorităților oficiale în domeniile justiției, administrației publice, mass-media. În opinia sa, din cauza favorizării și promovării în funcții decisive pe criterii de apartenență sau loialitate politică, obiectivul declarat de luptă cu corupția a fost discreditat. 

  ”Am dat dovadă de consens în reforma justiției când aceasta a urmărit scopuri sincere și bune pentru Moldova, suntem gata să îl oferim și pe viitor, însă doar dacă vor fi promovate inițiative profesioniste, obiective și transparente”, a subliniat Vlad Batrîncea.   

  Deputatul a adăugat că Blocul Comuniștilor și Socialiștilor este gata  să participe la fundamentarea unor principii care vor funcționa indiferent de conjunctura politică existentă la o etapă sau alta în Republica Moldova.  

  Socialistii.md

  ALEGEREA EDITORILOR

  Președintele Fracțiunii parlamentare a Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, Zinaida Greceanîi, s-a întâlnit cu Asaf Hajiyev, Secretarul General al Adunării Parlamentare a Cooperării Economice la...

  POLITICA

  Liderul PSRM, Igor Dodon, a povestit despre ce a discutat cu vicepremierul Andrei Spînu, pe scările Parlamentului, acolo unde au fost surprinși de către...

  ALEGEREA EDITORILOR

  Președintele Grupului național la Uniunea Interparlamentară (UIP), Zinaida Greceanîi, a participat, în format online, la reuniunea Biroului Femeilor Parlamentare al UIP.

  POLITICA

  Președintele fracțiunii Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, Zinaida Greceanîi, membru al Comisiei de control al finanțelor publice, reprezintă, marți, Legislativul de la Chișinău la reuniunea...

  Copyright © 2021