Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Președintele, despre principalele legi

  Președintele Igor Dodon susține că Moldova nu-și poate permite să intre în noul an fără un buget adoptat. Șeful statului a declarat, la postul public de televiziune, că dacă Parlamentul nu va vota Bugetul Public Național, atunci nu va fi posibilă majorarea salariilor și nici nu vor putea fi făcute investiții în infrastructură.

  Igor Dodon, președintele RM

  ”Dacă bugetul nu se va vota, atunci, anul viitor, finanțarea va avea loc conform formulei 1:12 din bugetul anului curent. Nu vom avea dreptul să cheltuim decât a 12-ea parte din bugetul anului 2020.”

  Președintele a amintit despre experiența tristă a guvernărilor AIE, când bugetul nu era aprobat la timp și țara intra într-un nou an fără unul dintre cele mai importante documente. Totodată, Igor Dodon susține că bugetul pentru 2021 este unul orientat social. Șeful statului mai spune că, deși nu a câștigat scrutinul prezidențial, toate inițiativele pe care le-a lansat în acest an, vor fi implementate în continuare.

  Igor Dodon, președintele RM

  ”Ei au avut experiența, AIE 1, AIE 2, unde era și Maia Sandu ministru când nu aprobau, intrau în anul viitor fără buget. Noi nu putem permite ca țara să intre în noul an fără buget.”

  ”Dublarea salariilor pentru medici, a doua etapă este prevăzută din 01 ianuarie. Este vorba despre majorarea cu încă 30%. Este vorba despre continuarea proiectului ”Drumuri bune pentru toți”, câte un milion de lei cel puțin pentru fiecare localitate, majorarea investițiilor în construcția sistemelor de aprovizionare cu apă și canalizare, etc.”

  Președintele a declarat că realizarea proiectelor depinde de responsabilitatea deputaților. Igor Dodon mai spune că cei 37 de deputați din fracțiunea PSRM vor susține bugetul pentru anul 2021.

  a-tv.md

  Facebook

  Copyright © 2020