Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • POLITICA

  Președintele CEC a Găgăuziei: În ajunul turului doi al alegerilor am primit citații la CNA

  Președintele Comisiei Electorale Centrale a Găgăuziei, Iana Covalenco, într-un comentariu pentru postul de televiziune „Primul în Moldova”, a comunicat că, cu două zile înainte de turul doi al alegerilor, reprezentanții Direcției Teritoriale Sud a CNA au confiscat câteva documente legate de faptul că Marina Tauber a fost aprobată ca reprezentantul candidatului Evghenia Guțul.

  „Sâmbătă, 13 mai, un reprezentant al Centrului Național Anticorupție a înmânat citații membrilor CEC a Găgăuziei care au votat pentru această decizie. Trebuie să ne prezentăm la Direcția Teritorială Sud a CNA pe 18 mai”, a spus Covalenco.

  Președintele CEC a Găgăuziei a spus că sâmbătă Adunarea Populară a Găgăuziei a fost informată despre incident, iar Prezidiul Adunării Populare a emis o Declarație în legătură cu imixtiunea autorităților centrale ale Republicii Moldova în activitatea CEC a Găgăuziei. Covalenco a mai precizat că Comisia Electorală Centrală a autonomiei nu sesizat deocamdată observatorii internaționali și naționali.

  Covalenco a apreciat că prezența la vot în turul doi este „activă”.

  „Prezența la vot este activă. Cu o mică diferență de prezență la vot între primul și al doilea tur al alegerilor. Nu au fost înregistrate plângeri”, a adăugat Iana Covalenco.

  Reamintim, conform Comisiei Electorale Centrale a Găgăuziei, la ora 12:00 prezența la vot era de 23,7%.

  La momentul scrierii acestei știri, serviciul de presă al CNA nu a comentat declarațiile președintelui CEC al Găgăuziei.

  telegram

  TOP 24 de ore

  Facebook

  Copyright © 2021