Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  Președintele CC Domnica Manole – unul dintre cei mai bogați pensionari din țară, are o pensie de 21 MII LEI

  Președintele Curții Constituționale, Domnica Manole, în 2020 a avut un venit de aproape 800 de mii de lei. Datele se conțin în declarația de avere, depusă la Autoritatea Națională de Integritate. Toți acești bani magistratul le-a primit de la stat: salariul lunar de aproximativ 45 de mii de lei, pensia pentru limita de vârstă – 21 de mii de lei, și o indemnizație de 11674 lei. De menționat că Domnica Manole nu a indicat nici un venit al soțului.

  Președintele Curții Constituționale a mai declarat că deține un lot de pământ, un imobil evaluat la 70 de mii de lei, un garaj de 36,8 metri pătrați și un apartament evaluat la aproape 1 000 000 lei. Precizăm că Manole nu a indicat suprafața apartamentului.

  Președintele Curții Constituționale, despre care Ziarul de Gardă scria în 2013 că are un adevărat parc de automobile – 11 la număr, acum declare doar două autovehicule. Este vorba despre o Dacia-Logan și un Nissan Murano.

  Domnica Manole mai deține cote-părți la trei companii. SRL VADCOM, genul de activitate fiind intermedieri pentru vânzarea materiei prime agricole, animalelor vii, materiei prime textile și a semiproduselor. În 2019, compania a avut un profit de 3 569 700 lei.

  Cea de-a doua companie este SRL IMPEX DIV, genul de activitate – Comerțul cu amănuntul în magazine nespecializate, cu vânzare predominantă de produse alimentare, băuturi și produse din tutun. Baruri.

  Totodată, Manole deține acțiuni la o farmacie din Capitală – SA Filomela. Precizăm că acțiuni la această companie mai are și judecătorul Iurie Obadă, devenit cunoscut după ce l-a băgat la închisoare pe Andrei Braguța, tânărul de 32 de ani, care a decedat în penitenciar.

  Site-ul a-tv.md oferă dreptul la replică tuturor celor vizați în articol.

  Declarația de avere

  TOP 24 de ore

  Facebook

  ECONOMIE

  În luna august 2023, preţul apartamentelor din municipiul Chișinău a înregistrat o creştere cu circa 4%, faţă de luna iulie, ajungând la cele mai...

  SOCIAL

  Încasările la impozitul pe venit de la persoanele fizice care transmit în locațiune bunuri imobile au crescut cu 39% în primele 7 luni ale...

  SOCIAL

  Judecătoarea Domnica Manole a obținut câștig de cauză la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) în cazul care viza demiterea sa din sistem, în...

  POLITICA

  Președintele Curții Constituționale, Domnica Manole, ar putea primi de la stat 800 de mii de lei cu titlu de prejudiciu moral. O decizie în...

  Copyright © 2021