Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • POLITICA

  Președintele a explicat că numărul deputaților în Parlament trebuie redus, pentru că și numărul populației țării a scăzut

  Președintele Igor Dodon a explicat că numărul deputaților în Parlamentul Republicii Moldova trebuie redus de la 101 la 61, pentru că și numărul populației țării a scăzut în ultimii ani cu o treime. Șeful statului a declarat la NTV Moldova că, prin reducerea numărului de deputați calitatea Legislativului nu va avea de suferit.

  ”Au fost 4 milioane și jumătate, acum suntem sub 3 milioane. De ce la un număr de populație cu 30% mai puțin trebuie să avem tot atâția deputați, conducători, nacealnici. Asta e logica”, a spus președintele.

  Șeful statului susține că inițiativa sa cu privire la reducerea numărului de deputați, care presupune și modificarea Constituției, nu poate fi efectuată până la eventualele alegeri parlamentare anticipate, pentru că procedura de modificare a Legii Supreme necesită până la 9 luni.

  ”Nu reușim până la alegerile parlamentare anticipate să facem acest lucru, dar procesul trebuie să-l pornim”, a spus șeful statului.

  Fracțiunea PSRM a anunțat că va susține inițiativa președintelui de a micșora numărul parlamentarilor de la 101 la 61. Pentru modificarea Constituției sunt necesare cel puțin 67 de voturi în Parlament.

  SOCIAL

  Astăzi, în cadrul unei ceremonii oficiale desfășurată la Președinție, Igor Dodon a înmînat înalte distincții de stat unui grup de cetățeni ai Republicii Moldova,...

  POLITICA

  Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, i-a transmis sincere felicitări omologului său belarus, Alexandr Lukașenko, cu ocazia victoriei în cadrul alegerilor prezidențiale!

  POLITICA

  Șeful statului Igor Dodon a salutat astăzi, după ședința avută cu premierul și speakerul Parlamentului, decizia Curții Constituționale de săptămâna trecută potrivit căreia președintele...

  POLITICA

  Situația dificilă din agricultură, provocată de seceta din ultimele luni, va fi discutată în această săptămână, la ședința Consiliului Suprem de Securitate. Președintele Igor...

  Copyright © 2020