Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  Premierul Ion Chicu: Este mare probabilitatea că aceasta este ultima ședință a Guvernului

  Premierul Ion Chicu a declarat, la finalul ședinței de Guvern de astăzi, că a solicitat pentru ziua de miercuri, 23 decembrie, o întrevedere cu președintele în exercițiu Igor Dodon și cu speakerul Zinaida Greceanîi, unde se va discuta despre modalitatea de dizolvarea a Parlamentului și declanșare a alegerilor parlamentare anticipate.

  Chicu a declarat că, cel mai probabil, ședința Guvernului de astăzi, care a durat mai bine de trei ore și jumătate și la care s-a examinat peste 80 de proiecte, a fost ultima în componența respectivă.

  ”Este mare probabilitatea că aceasta este ultima ședință a Guvernului în componența actuală. Vorbesc despre aceasta considerând și evenimentul de mâine care se numește examinarea moțiunii de cenzură, dar este vorba și despre acel obiectiv de a dizolva Parlamentul care nu reprezintă poporul acum. Este necesar de efectuat toate acțiunile pentru ca acest parlament să fie dizolvat și să rămână în istorie.

  Am solicitat pentru mâine o discuție cu președintele Parlamentului, cu președintele în exercițiu, am solicitat mai înainte și o discuție cu președintele ales, care pe data de 24 decembrie va intra în funcție pentru a discuta modalitatea de dizolvare a Parlamentului”, a spus Chicu în încheierea ședinței.

  Premierul a precizat că se va ieși cu declarații imediat ce va exista o viziune clară cum va fi declanșată procedura de dizolvare a Parlamentului și organizate alegerile anticipate.

  a-tv.md

  Facebook

  SOCIAL

  Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Zinaida Greceanîi, i-a convocat, astăzi, pe Prim-ministrul interimar Aureliu Ciocoi, secretarul de stat de la Ministerul finanțelor Tatiana Ivanicichina, secretarul...

  POLITICA

  Deputații PSRM au avut, astăzi, o ședință de lucru cu liderul socialiștilor, Igor Dodon, la care s-a discutat agenda de lucru pentru următoarea perioadă.

  SOCIAL

  Președintele PSRM, Igor Dodon, i-a ​​transmis fostului premier Ion Chicu felicitări cu ocazia zilei de naștere.

  ALEGEREA EDITORILOR

  Președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi, a avut, în seara zilei de luni, o întrevedere cu Bașkanul Găgăuziei, Irina Vlah.

  Copyright © 2020