Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • POLITICA

  Premierul Ion Chicu a avut o întrevedere de lucru cu Peter Michalko, șeful Delegației Uniunii Europene

  Prim-ministrul Chicu a avut în ajun o întâlnire cu E.S. Peter Michalko, șeful Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova. În cadrul ședinței a fost abordată evoluția situației economice în RM și în UE, în contextul impactului restricțiilor epidemiologice impuse anterior.

  A fost făcut un schimb de informație referitoare la progresele în implementarea Acordului de Asociere RM – UE și s-au discutat planurile Guvernului pe această dimensiune.

  Ion Chicu a vorbit despre Videoconferința liderilor Parteneriatului Estic, care s-a desfășurat pe data de 18 iunie 2020. Ursula von der Leyen, Șeful Comisiei Europene; Charles Michel, Președintele Consiliului Europei; șefii statelor membre ale UE și a statelor din cadrul Parteneriatului Estic au făcut un schimb de informație referitoare la efectele sociale și economice ale pandemiei și au constatat că sistemele de sănătate ale tuturor statelor au fost și sunt supuse unor presiuni fără precedent.

  A fost discutat progresul în procesul de realizare a condiționalităților pentru obținerea tranșei de asistență macrofinanciară din partea UE.

  TOP 24 de ore

  Facebook

  ECONOMIE

  În continuarea vizitei de lucru în Federația Rusă, Igor Dodon în calitate de președinte al Uniunii de Afaceri Moldo-Ruse, a avut astăzi o întrevedere...

  POLITICA

  Interlocutorii au discutat diverse chestiuni legate de realizarea mai multor proiecte sociale și de infrastructură, în context, domnul Ceban, exprimându-și disponibilitatea de a contribui...

  POLITICA

  Primarul general, Ion Ceban, a avut astăzi întrevederi cu reprezentanți ai misiunilor diplomatice acreditate la Chișinău, cu E.S. Ambasadoarea Greciei la Chișinău, cu sediul...

  SOCIAL

  În continuarea vizitei de lucru de astăzi prin țară, președintele PSRM a mers în centrul raional Anenii Noi, unde este sărbătorit Hramul orașului.

  Copyright © 2021