Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • POLITICA

  Premierul Ion Chicu a adresat un mesaj cu prilejul celei de-a 26-a aniversări a Constituției

  „Stimați cetățeni,

  Republica Moldova marchează astăzi cea de-a 26-a aniversare a Constituției. Este ziua în care sărbătorim nu doar Legea supremă, dar și tot ce am obținut odată cu adoptarea ei – statul de drept, democrația și libertatea.

  Momentul adoptării a fost un experiment revoluționar în democrația țării noastre și a generat idei, speranțe și oportunități pentru oameni. Constituția reflectă valorile pe care noi le prețuim ca popor și idealurile spre care aspirăm ca societate, garantează pluralismul de idei și protejează drepturile și libertățile omului.

  Atâta timp cât există Constituția putem fi protejați de experimente politice asupra statului și oamenilor.

  Valorile constituționale vor deveni o realitate atunci când fiecare dintre noi va deveni purtătorul acestor valori.

  În calitate de Prim-ministru, voi urmări în continuare respectarea Legii fundamentale și buna funcționare a autorităților publice. Guvernul va continua să implementeze reformele necesare pentru construirea unui viitor democratic, pentru îmbunătățirea nivelului de trai și sporirea bunăstării oamenilor.

  Stimați cetățeni, cu ocazia celebrării celei de-a 26-a aniversare a adoptării Constituției, în numele Guvernului, vă adresez sincere felicitări și vă îndemn ca împreună să veghem la respectarea principiilor și valorilor consfințite în Legea supremă și să asigurăm astfel edificarea unei societăți libere și prospere, în care fiecare cetățean să fie valorificat, protejat de lege și mândru de țara sa”, se arată în mesaj.

  gov.md

  Facebook

  POLITICA

  Premierul Chicu a avut o întrevedere cu E.S. dna Christine Freilinger, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Austriei în țara noastră. În debut, șeful Executivului...

  POLITICA

  Candidatul la funcția de președinte al Republicii Moldova Igor Dodon a venit cu un mesaj, după ce Comisia Electorală Centrală l-a înregistrat în cursă.

  POLITICA

  Președintele Igor Dodon a declarat, în cadrul discursului rostit la Adunarea generală a ONU, că politica externă echilibrată are o importanță crucială pentru asigurarea...

  POLITICA

  Premierul Ion Chicu a cerut ca responsabilii să investigheze cazul profesorului Boris Cușnir de la liceul Mihail Sadoveanu din orașul Ocnița. Reacția vine după...

  Copyright © 2020