Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  Premierul desemnat, Natalia Gavrilița NU spune dacă va insista pe majorarea vârstei de pensionare

  Candidatul la funcția de prim-ministru, Natalia Gavriliță, evită să spună dacă va reveni la majorarea vârstei de pensionare în cazul în care Guvernul propus Parlamentului va fi votat.

  Aceasta a fost rezervată în a da un răspuns clar la întrebarea concretă pusă de deputatul PSRM, Bogdan Țîrdea. În răspunsul său, Gavriliță a vorbit despre mărimea pensiei care trebuie să ajungă ”ca pensionarii să-și poată cumpăra o pâine”.

  Amintim, Parlamentul a susținut, în decembrie 2020, inițiativa PSRM prin care a fost micșorată vârsta de pensionare. Legea prevede stabilirea vârstei standard de pensionare de 57 de ani pentru femei și de 62 de ani pentru bărbați. Documentul mai prevede că pentru femeile care au născut și au educat până la vârsta de 8 ani 5 și mai mulți copii se stabilește vârsta de pensionare de 54 ani.

  Reforma sistemului public de pensii a fost făcută în anul 2016 la propunerea Guvernului condus de democratul Pavel Filip. Atunci s-a decis majorarea etapizată a vârstei de pensionare până la 63 de ani atât pentru femei, cât și pentru bărbați.

  Site-ul a-tv.md oferă dreptul la replică tuturor celor vizați în articol.

  facebook.com

  TOP 24 de ore

  Facebook

  POLITICA

  Maia Sandu nu a epuizat cele două încercări de a desemna un candidat la funcția de premier. Cel puțin asta lasă să se înțeleagă...

  POLITICA

  Insistența președintelui țării pe votarea repetată a guvernului Gavriliță deja denotă imaturitatea omului de stat și lipsă de viziune, susține politologul Aurelia Peru Balan.

  POLITICA

  Deputatul PSRM, Grigore Novac, a întebat-o pe candidata la funcția de premier, Natația Gavriliță, dacă Tribunalul Anticorupție despre care anunță că va fi creat...

  SOCIAL

  Candidatul desemnat de Maia Sandu la funcția de premier, Natalia Gavrilița, nu respinge informațiile, că ar vrea să cedeze terenul fostului Stadion Republican americanilor....

  Copyright © 2021