Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • POLITICA

  Premierul cheamă opoziția să se gândească la țară și să ofere Guvernului posibilitatea să muncească

  Premierul Ion Chicu a declarat că partidele politice care limitează activitatea Guvernului în dreptul său de a-și asuma răspunderea în adoptarea legilor, încalcă Constituția și poartă toată responsabilitatea pentru criza politică din țară.

  Ion Chicu a declarat, după ședința de luni de la Președinție, că prin boicotarea ședințelor Parlamentului unde Guvernul urmează să-și asume răspunderea pentru rectificarea bugetului, Maia Sandu și partenerul său Andrian Candu blochează majorarea de salarii pentru medici dar și asistența financiară de 100 de milioane de euro din partea UE.

  ”Nu are Maia Sandu și alții nici un temei constituțional să blocheze activitatea Guvernului. Angajarea răspunderii pe rectificare a fost efectuată în deplină concordanță cu articolul 106 (1) din Constituție. Nicio persoană fizică, fie Maia Sandu sau partenerul ei Candu, nu au dreptul să obstrucționeze activitatea Guvernului”, a spus Chicu.

  Premierul susține că în cazul în care modificarea la buget nu va trece, Moldova nu va putea primi 100 de milioane de euro asistența macrofinanciară din partea UE.

  ”Faptul că Maia Sandu blochează și finanțarea din partea UE, cum a făcut-o și în cazul creditului rusesc, vorbește despre un singur lucru: face tot ce poate ca să blocheze finanțarea țării, indiferent din Est sau din Vest, principalul să facă așa cum dorește ea”, a spus Chicu.

  Premierul și-a exprimat speranța că astăzi, la ora 14.00, în Parlament, opoziția ”se va gândi la țară și va oferi Guvernului posibilitatea să muncească”.

  Proiectul pe care Guvernul și-a angajat răspunderea prevăd rectificarea bugetului pentru alocarea sumelor suplimentare pentru majorarea salariilor în medicină, indemnizații pentru urmașii medicilor decedați din cauza COVID-19, pentru subvenționarea în agricultură, pentru susținerea întreprinderilor mici și mijlocii, alocarea unui suport unic de 700 de lei pentru pensionari și nevoiași.

  Facebook

  ALEGEREA EDITORILOR

  La final de mandat, premierul Ion Chicu i-a mulțumit celui de-al cincilea președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, pentru susținerea și conlucrarea pe care...

  ECONOMIE

  Guvernul lui Ion Chicu a îndeplinit planul veniturilor la bugetul de stat pentru acest an. Către 31 decembrie se așteaptă ca acestea să fie...

  POLITICA

  Decizia de demisie a Guvernului Chicu a fost discutată și aprobată în echipă, imediat după alegerile prezidențiale. Declarația a fost făcută de președintele Igor...

  SOCIAL

  Premierul Ion Chicu a declarat, la finalul ședinței de Guvern de astăzi, că a solicitat pentru ziua de miercuri, 23 decembrie, o întrevedere cu...

  Copyright © 2020