Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  Premierul a fost informat despre capacitățile Spitalului Clinic Bălți de tratare a pacienților cu Covid-19

  În dimineața zilei, prim-ministrul Ion Chicu a avut o ședință de lucru cu directorul Spitalului Clinic Bălți, Serghei Rotari. În cadrul căreia, premierul a fost informat despre situația actuală privind organizarea activității instituției în pandemie, capacitățile de gestionare și tratare a pacienților infectați cu noul tip de coronavirus.

  În cadrul instituției a fost creat un centru Covid Bălți cu o capacitate de 140 de locuri și 60 de concentratoare de oxigen, a informat directorul Serghei Rotari. La moment, Spitalul dispune de capacități și locuri necesare pentru a asigura tratarea pacienților din nordul țării. Directorul Spitalului a comunicat premierului necesitatea de a procura un generator de oxigen pentru spital în valoare de 2,8 milioane de lei. Aceasta, în contextul atestării un consum de oxigen sporit în rândul pacienților.

  Premierul Ion Chicu a dat asigurări că Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, în calitate de fondator al Spitalului, va aloca mijloacele financiare pentru procurarea echipamentelor și dispozitivelor medicale necesare, dar și reparații curente ale edificiului destinat pacienților cu Covid-19, în sumă totală de 6,2 milioane lei. Premierul a mai precizat că sănătatea cetățenilor este o prioritate pentru Guvern, de aceea se vor aloca resursele necesare pentru achiziționarea generatorului de oxigen.

  Totodată, Ion Chicu s-a interesat despre numărul cadrelor medicale necesar pentru a face față situației. Serghei Rotari a asigurat că la acest capitol probleme nu sunt și a transmis mulțumiri din partea întregului colectiv al Spitalului pentru măsurile luate de Guvern privind motivarea financiară a cadrelor medicale în perioada pandemiei. În special, a apreciat inițiativa Guvernului de a majora semnificativ sporul de performanță al medicilor implicați în tratarea pacineților infectați. „Majorarea salariului reprezintă o motivație importantă pentru personalul medical în perioada pandemiei”,  a adăugat directorul de spital.

  Menționăm că la Spitalul Clinic Bălți activează 257 medici, 637 – personal medical cu studii medii, 383 – personal medical inferior, 257- alt personal. Instituția are o capacitate de 750 de paturi și acordă  asistență medicală de staționar pe 41 de profiluri.

  gov.md

  Facebook

  SOCIAL

  Prețurile la vaccinurile anti-COVID 19 vor fi plafonate. Decizia a fost luată de Comisia pentru Situații Excepționale pentru a nu admite creșterea exagerată la...

  LUMEA

  Germania a depăşit pragul de trei milioane de cazuri de COVID-19, potrivit cifrelor publicate luni de autoritatea naţională de supraveghere sanitară din această ţară...

  SOCIAL

  Spitalul de Ftiziopneumologie și spitalul Gheorghe Paladi din Chișinău vor fi scoase în timpul apropiat din circuitul COVID-19 și vor reveni la pofilele lor...

  SOCIAL

  Persoanele care se tratează de COVID-19 la domiciliu vor primi medicamente gratuite. Decizia a fost luată astăzi, la ședința Comisiei Naționale pentru Situații Excepționale.

  Copyright © 2020