Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • POLITICA

  Inițiativa PSRM privind formarea Comisiei de anchetă pentru investigarea preluării acțiunilor băncilor și a companiilor de asigurări din Moldova, în Parlament

  Inițiativa deputaților PSRM cu privire la constituirea Comisiei de anchetă pentru investigarea tuturor circumstanțelor preluării forțate a acțiunilor băncilor comerciale, companiilor de asigurări/reasigurări din Republica Moldova, exercitate în perioada anilor 2010-2011, a fost publicată pe site-ul Parlamentului.

  Potrivit proiectului PSRM, din comisie vor face parte nouă membri, dintre care va fi ales un președinte, vicepreședinte și secretarul comisiei. Comisia de anchetă va antrena în activitatea sa toate autorităţile responsabile, va audia părţile şi persoanele implicate şi va prezenta Parlamentului, în termen de până la 120 de zile, raportul cu privire la rezultatele și concluziile anchetei.

  Potrivit autorilor proiectului, frauda din sistemul bancar a fost precedată de preluarea prin atac raider a unor bănci comerciale, în anii 2010-2011. În opinia deputaților PSRM, fără preluarea controlului asupra unor bănci comerciale, nu a fost posibilă scoaterea banilor din sistemul bancar.

  Proiectul de hotărâre urmează să fie prezentat și votat la una din ședințele viitoare ale Parlamentului.

  Facebook

  POLITICA

  Alegerile din 21 noiembrie la Bălți nu înseamnă doar o luptă pentru funcția de primar, dar semnifică și un pas de eliberare a Moldovei...

  POLITICA

  Partidul Socialiștilor din Republica Moldova își exprimă profunda îngrijorare în legătură cu acțiunile iresponsabile ale noii guvernări și consecințele devastatoare ale acestora.

  POLITICA

  Liderul PSRM, Igor Dodon, împreună cu Vasile Bolea, deputat în Parlamentul Republicii Moldova, au avut o întrevedere cu Victor Petrov, deputat nou ales în...

  POLITICA

  Nu umblați cu nasul pe sus, dar apucați-vă de rezolvat criza energetică. Acest mesaj le-a transmis liderul PSRM, Igor Dodon, reprezentanților PAS.

  Copyright © 2021