Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Pregătiți să intervină

  Panică și flăcări uriașe la Spitalul Clinic Republican “Timofei Moșneaga” din Capitală. Instituția a luat foc, iar zeci de pompieri luptă cu fumul dens pentru a salva bolnavii. Din fericire nu este un caz real. Vorbim doar despre un exercițiu de simulare, realizat pentru a testa angajații spitalului și salvatorii cât sunt de pregătiți pentru a interveni în caz situații excepționale.

  Potrivit scenariului, un incendiu a izbucnit la Spitalul Clinic Republican „Timofei Moșneaga”. În interior se aflau o mie de persoane, a căror viața se afla în pericol. Fumul dens s-a răspândit și la etajele superioare iar mai multe persoane au cerut ajutor.

  La fața locului s-au deplasat peste 50 de pompieri cu 11 unități de tehnică. Totodată, în cadrul exercițiului au fost antrenați și 133 de angajați ai spitalului. Pompierii au folosit auto-elevatorul cu braț cotit pentru a salva oamenii din flăcări.

  “Mă simt normal, a fost incendiu, am înțeles că nu am cu ce respira și am ieșit la balcon. Pompierii m-au salvat.”

  În blocul chirurgical de la etajul doi, unde sunt internați pacienți bolnavi de covid s-a produs o deflagrație. Pompierii au reușit să intrevină prompt și au evacuat bolnavii.

  “Pacientul intubat este preluat de echipajul smurd și transportat la spital.”

  Scopul acestui exercițiu este de a evalua nivelul de pregătire și intervenție al salvatorilor, dar și angajaților spitalului, în caz de situații excepționale, în special în secțiile cu profil covid.

  Alexei Lavrinenco, șef adjunct IGSU

  “Exercițiul de astăzi a mai confirmat, încă odată, că fiecare intervenție este diferită. Am constatat partea bună și cea mai puțin bună.” 07.02

  Andrei Uncuța, director SCR “Timofei Moșneaga”

  „Trebuie să fim tot timpul precauți, noi la locul nostru de muncă să întreprindem toate măsurile de profilaxie, iar voi de comun cu noi să intervenim.”

  Potrivit IGSU, pentru a evita panica personalul instituției, dar și pacienții au fost informați despre acest exercițiu.

  Telegram channel

  a-tv.md

  Copyright © 2021