Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Pregătiți pentru o nouă sesiune

  În următoarea sesiune de urgență a noii componențe a parlamentului, deputații din fracțiunea Blocului Comuniștilor și Socialiștilor merg complet înarmați. Parlamentarii au prezentat un număr mare de inițiative care vizează bunăstarea populației, pe care le vor înregistra la secretariatul organului legislativ al țării și pe care intenționează să le apere și să le promoveze pentru a fi puse ulterior în aplicare.

  Primul grup de inițiative, prezentat de deputații fracțiunii din Blocul Comuniștilor și Socialiștilor, vizează îmbunătățirea vieții și a condițiilor de muncă ale producătorilor agricoli din Moldova. Acesta include interzicerea importului în Moldova a produselor modificate genetic care sunt periculoase pentru populație, interzicerea vânzării de terenuri către străini, precum și a plății compensațiilor fermierilor care au suferit în urma dezastrelor naturale în acest an.

  Radu Mudreac, deputat, Blocul PCRM-PSRM

  «Acesta este un proiect de lege privind rectificarea bugetului pentru a plăti compensații fermierilor care au suferit ca urmare a dezastrelor naturale din 2021. Estimările care au fost făcute până în prezent arată 51,33 milioane de lei, iar agricultorii așteaptă acest sprijin. Un alt proiect este proiectul Constituției pământului, vorbesc despre Codul funciar. Noi, din fracțiune, lucrăm la acest proiect de peste 2 ani. Credem că terenurile agricole sunt proprietatea cetățenilor Republicii Moldova și nu pot fi înstrăinate.».

  Blocul economic este reprezentat de introducerea profiturilor reinvestite în Codul fiscal, ceea ce va face posibilă implementarea cu adevărat a acestei inițiative și, în consecință, va da startul renașterii economiei naționale.

  Oleg Reidman, deputat, Blocul PCRM-PSRM

  „Proiectul impunerii unei cote de impozitare zero pe veniturile întreprinderilor reinvestite în producție, în economie. O caracteristică a proiectului actual pe care o propunem este transferul acestei norme către Codul fiscal. Această normă va fi în vigoare pe tot parcursul timpului necesar pentru dezvoltarea economiei țării, a noilor sale industrii și sectoare„.

  În plus, a fost pregătit un proiect care vizează dezvoltarea stimulentelor pentru transferul economiei active din cele mai mari municipii, Chișinău și Bălți, în regiuni, ceea ce va crea noi locuri de muncă în majoritatea localităților din țară. La rândul său, deputatul Petru Burduja a menționat că fracțiunea Blocului PCRM-PSRM nu este împotriva inițiativei președintelui țării de a elimina impozitarea atunci când concetățenii noștri care au decis să se întoarcă la patrie, își transferă averea în Moldova. Socialiștii și comuniștii menționează că vor vota pentru această inițiativă, însă cu o serie de rectificări.

  Petru Burduja, deputat PCRM-PSRM

  ”În conformitate cu Constituția Republicii Moldova, toți cetățenii Republicii Moldova au drepturi egale și, în consecință, toți ar trebui să fie supuși acelorași beneficii fiscale. Toți cetățenii Republicii Moldova vor avea dreptul la reduceri fiscale unice pentru importul de bunuri personale în Republica Moldova, inclusiv o mașină – pentru o familie sau pentru o persoană, în cazul persoanelor necăsătorite. Astfel, egalitatea va fi atinsă pentru toate familiile și toți oamenii, deoarece obiectivul cheie al parlamentului și al statului este consolidarea familiilor„

  Rezumând, Corneliu Furculiță a subliniat că opoziția parlamentară reprezentată de deputații Blocului nu intenționează să renunțe la legea privind restituirea Stadionului Republican în proprietatea poporului moldovenesc și să anuleze așa-numita lege a miliardului.

  Corneliu Furculiță, deputat, Blocul PCRM-PSRM

  „Reiterăm că Curtea Constituțională a recunoscut aceste legi ca fiind neconstituționale pe baza încălcării Regulamentului de procedură al Parlamentului. De data aceasta vom lua în considerare toate recomandările Curții Constituționale și vrem să vedem ce au de spus alte facțiuni despre aceste proiecte de lege, deoarece nu am avut o campanie electorală, nu a existat niciun program de partid care să nu declare că legea miliardului ar trebui anulată și Stadionul Republican restituit oamenilor „

  Deputații din Blocul Comuniștilor și Socialiștilor au subliniat că adoptarea inițiativelor care vizează bunăstarea populației va fi o foaie de turnesol pentru actuala majoritate parlamentară, care le-a promis alegătorilor că vin „vremuri mai bune”.

  Telegram channel

  a-tv.md

  Facebook

  Copyright © 2021