Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • LUMEA

  Portugalia renunţă parţial la certificatele de vaccinare şi nu mai recomandă telemunca

  Portugalia a decis să relaxeze şi mai mult restricţiile legate de pandemia de COVID-19, în condiţiile în care numărul de infectări raportate continuă să scadă, relatează vineri dpa şi Xinhua.

  Guvernul de la Lisabona a anunţat, în urma unei reuniuni ministeriale de joi, anularea regulilor care cereau vaccinarea anti-COVID-19, recuperarea după boală sau un test negativ de coronavirus pentru a avea acces în hoteluri şi restaurante, precum şi renunţarea la limitele de capacitate impuse unor locuri publice. Documentul de vaccinare se va mai cere însă la intrarea în ţară.

  De asemenea, se renunţă la testarea obligatorie pentru acces la evenimente sportive, precum şi la recomandarea de telemuncă.

  „Este un nou pas spre viaţa normală care ne-a fost răpită acum aproape doi ani”, a spus ministrul de stat Mariana Vieira da Silva.

  Unele restricţii se menţin deocamdată, masca fiind în continuare cerută în spaţii publice închise, iar persoanele nevaccinate sau nevaccinate cu booster trebuie să prezinte un test negativ la intrarea în spitale şi cămine.

  Starea de alertă se menţine, în această formă atenuată, până pe 7 martie.

  Numărul infectărilor zilnice raportate în ţara cu puţin peste 10 milioane de locuitori a scăzut recent la circa 16.000, după un record de peste 65.000 la sfârşitul lui ianuarie.

  Ministrul citat a menţionat că ultimele restricţii vor fi anulate când se va ajunge la „20 de decese la un milion de locuitori la 14 zile”, în prezent acest indicator fiind de „63 de decese la un milion”.

  Joi, numărul raportat de decese de COVID-19 a fost de 42, 132 persoane infectate fiind internate la terapie intensivă.

  agerpres.ro

  TOP 24 de ore

  Facebook

  LUMEA

  Autoritatea sanitară din Portugalia a anunţat miercuri că şi-a extins strategia de vaccinare împotriva variolei maimuţei pentru a include imunizarea persoanelor din grupurile cele...

  LUMEA

  Numărul vizitatorilor străini care au sosit luna trecută în Portugalia a depăşit nivelul de dinaintea pandemiei, pentru prima dată de când au fost ridicate...

  LUMEA

  Incendiile de vegetaţie au devastat aproape 104.000 de hectare în acest an în Portugalia, o ţară afectată de o secetă excepţională, potrivit celor mai...

  LUMEA

  Portugalia, afectată de cel de-al treilea val de căldură de la începutul lunii iulie, a înregistrat mai multe incendii de vegetaţie luni, în contextul...

  Copyright © 2021