Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Popșoi: Au avut așteptări prea mari

  Motivul scăderii raiting-ului partidului de la guvernare sunt așteptările prea mari pe care le-au avut alegătorii în campania electorală. Mai mult, un alt motiv al scăderii în sondaje este și situația dificilă din regiune care a afectat ratingul politic al autorităților. Despre aceasta anunță vicepreședintele Parlamentului, deputatul PAS Mihai Popșoi, făcând referire la datele anchetei sociologice IMAS, făcute publice recent.

  Mihai Popșoi – vicepreședintele Parlamentului, deputat PAS

  „Recunoaștem că ar fi ciudat dacă, în aceste condiții grele… dar, în principiu, pentru orice guvernare care își propune să realizeze lucruri cu adevărat importante: să reformeze justiția, de exemplu, să distrugă schemele de corupție, să elimine interesele secrete din sfera economică… și dacă adăugăm această criză energetică prin care trecem cu toții, ar fi ciudat ca ratingul nostru să urce.”

  Totodată, Mihai Popșoi a calificat drept „naturală” scăderea rating-ului partidului aflat la putere după alegeri, explicând că motivul sunt așteptările excesive ale populației, care credea că tot ce a promis PAS în perioada campaniei electorale se poate îndeplini în scurt timp.

  Mihai Popșoi – vicepreședintele Parlamentului, deputat PAS

  „- de ce își pierd acum încrederea cei care și-au dat votul pentru a reforma justiția și a lupta împotriva schemelor?
  – pentru că mulți cetățeni aveau așteptări prea mari. Și aceste așteptări au fost alimentate de noi. Mă refer la așteptările excesive ale populației că toate schimbările vor avea loc peste noapte. Că procurorii vor deveni mai buni peste noapte, mai incoruptibili. Că judecătorii vor deveni sfinți. Și acest lucru, desigur, nu se întâmplă peste noapte. Evaluarea externă a judecătorilor și procurorilor este pe cale să înceapă. Acum ar trebui să înceapă evaluarea preliminară a membrilor CJS și CSM. Recunosc că aceste așteptări excesive de schimbări immediate, au fost alimentate de noi în campania electorală.
  – Ați înțeles atunci că este greu să le implementezi și să schimbi totul peste noapte?
  – desigur, am înțeles. Și am explicat cum am putut.

  Este de remarcat faptul că ultimele 2 sondaje de opinie publică au demonstrat o scădere a ratingului politic al PAS, precum și o scădere a nivelului încrederii publicului în președinte și prim-ministru.

  Telegram channel

  a-tv.md

  Facebook

  Copyright © 2021