Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Popov: Reforma justiției a eșuat

  Procurorul general adjunct al Republicii Moldova care a fost suspendat, Ruslan Popov, plasat în izolatorul Centrului Anticorupție timp de 20 de zile prin decizia Curții de Apel, a declarat pentru presă că dosarul său a fost inventat iar încercarea ”de a curăța„ sistemul de influența politică pur și simplu a eșuat.

  Ruslan Popov, procuror general adjunct suspendat al RM

  „Îmi este rușine să spun că lucrez de 24 de ani în acest sistem”.

  Citat de jurnal tv, Popov a declarant că din funcția de conducere a Procuraturii Generale, el a încercat să schimbe sistemul, pentru a asigura independența structurii față de influența politică. Dar, toate încercările au eșuat.

  Ruslan Popov, procuror general adjunct suspendat al RM

  „Primul episod, Alexandr Stoianoglo, al cărui dosar penal a fost fabricat, iar al doilea este Ruslan Popov, împotriva căruia a la fel a fost fabricat un dosar”.

  Amintim că Ruslan Popov este suspectat de îmbogățire ilicită. Pe 9 octombrie, procurorul general adjunct a fost arestat. Iar pe 19 octombrie, prin decizia judecătorilor Curții de Apel, Popov a fost plasat timp de 20 de zile în izolatorul Centrului Național Anticorupție. După arestarea procurorului general Alexandr Stoianoglo, mai mulți adjuncții ai săi au fost suspendați din funcție.

  Telegram channel

  a-tv.md

  TOP 24 de ore

  Facebook

  Copyright © 2021