Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  “Pomul dorințelor”

  Anual, în ajunul sărbătorilor de iarnă, Academia lui Moş Crăciun organizează numeroase acţiuni caritabile. “Pomul dorințelor” este una dintre ele și le oferă posibilitatea oamenilor să devină ajutorii Moșului. În acest fel, doritorii pot realize visele copiilor care au nevoie de ajutorul celor mari.

  În studioul pricipalului Moș Crăciun al țării, e vâlvă mare în aceste zile, deoarece poștașul e cel mai frecvent oaspete. El le aduce ajutorilor Moșului sute de scrisori.

  Irina Mitachi Babuhina, coordonator Academia lui Moș Crăciun

  «Moșul are o suită întreagă de ajutori care se ocupă de selectarea, numerotarea scrisorilor, fiindcă, fiecare scrisoare este foarte importantă pentru noi și, în special, pentru Moș Crăciun».

  Atât plicurile, cât și răvașele copiilor sunt deosebite, spun ajutorii lui Moș Crăciun. Dacă unii pici vor să afle de la Moșul dacă este sănătos, alții speră la o minune.

  Irina Mitachi Babuhina, coordonator Academia lui Moș Crăciun

  «Am primit o scrisoare în care o fetiță îl roagă pe Moș Crăciun să o ajute pe mama ei, pentru că are 5 copiii și bunica stă cu ei, și nu au mașină de spălat. Și iată unicul lucru pe care și-l dorește această fată este ca moșul să o ajute pe mama».

  Impresionați de aceste scrisori, complicii moșului au decis să inițieze proeictul „Pomul dorințelor”. Astfel, doritorii de a aduce un zâmbet pe chipul copiilor au mereu ușile deschise pentru o faptă bună.

  Irina Mitachi Babuhina, coordonator Academia lui Moș Crăciun

  «Acest pom este deosebit, fiindcă nu este impodobit doar cu jucării și luminițe, dar și cu scrisorile acestor copii. Deci, fiecare din noi poate deveni ajutorul lui Moș Crăciun îndeplinind una sau mai multe dorințe ale copiilor».

  Otilia și Laura sunt cele două ajutoare ale Moșului, care au grijă ca fiecare răvaș al copiilor să nu rămînă fără răspuns de la Moș Crăciun.

  Otilia Butuc, voluntar

  «Am avut scrisori care conțineau de la ciocolată până la ceai, și cu un mic apropo la sfârșit în care menționa că nu vrea ca moșul să răcească. Însă avem și scrisori care sunt desenate sau handmade. De exemplu, barba lui Moș Crăciun din dischete demachiante, iar ochii din boabe de cafea».

  Laura Catarău, voluntar

  «Pot arăta o scrisoare care conține o compoziție a unui copil, care probabil a depus foarte mult timp să-i scrie moșului anul acesta. Pe această cale vrem să încurajăm scisorile creative. Noi nu participăm doar la citirea scrisorilor, dar organizăm și diferite acțiuni caritabile».

  Academia lui Moș Crăciun îndeplinește dorințele copiilor din anul 2001. Anual, aici ajung aproximativ 15 mii de scrisori.

  a-tv.md

  Telegram channel

  Facebook

  Copyright © 2021