Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Pomii de crăciun, în vânzare

  Astăzi a fost dat startul vânzării pomilor de Crăciun. Comercianții au expus brazi pentru toate gusturile – de la cei de import până la coniferi în ghiveci. În acest an, preţul pomilor de Crăciun vor fi cu 20% mai mic față de anul trecut.

  În această dimineață, în Capitală, au apărut în vânzare primii brazi naturali. Înalţi, stufoşi şi mirositori, coniferii pot fi găsiți în toate sectoarele Chișinăului.

  Vlad Melnic, pretor sectorul Râșcani

  „Din păcate, din cauza situației epidemiologice din țara noastră, primarul general a interzis organizarea târgurilor de Crăciun și a permis doar vânzarea brazilor.”

  Pentru a-și putea comercializa brazii, vânzătorii au nevoie de o autorizație, spun autoritățile.

  Serghei Doina, vicepretor, sectorul Râșcani

  „Anul acesta am primit multe cereri pentru obținerea autorizației de vânzare, în special, în sectorul Râșcani. Însă din cauza pandemiei nu putem elibera autorizații tuturor, fiindcă vrem să limităm numărul agenților economici care vor activa într-o zonă.”

  Potrivit comercianților, în acest an vor fi scoși în vânzare mai multe soiuri de coniferi.

  „Oamenii încep să cumpere, sunt fericiți că se apropie Anul Nou. Totuși, oamenii vor să sărbătorească. Prețurile brazilor încep de la 200 de lei, dar sunt și de 1000 de lei, cei de la 2,5 metri până la 3 metri.”

  Astăzi, în prima zi de târg, comercianții spun că nu au avut prea multe avut vânzări. Aceștia spun că, din practica anilor trecuți, oamenii preferă să-și aleagă bradul perfect mai aproape de sărbători.

  „Cumpărăm pentru copii, avem trei și ei abia așteaptă să împodobească pomul de Crăciun. Și noi am fost copii și ne amintim cât de vesel era.”

  „Cumpărăm un pom de Crăciun și îl punem în casă, ca Moș Crăciun să vină și să punem cadouri sub el.”

  „Prețurile sunt accesibile anul acesta, cred că toată lumea își va permite un pom de Crăciun. Am împodobit un pom artificial, dar nu nu-mi place, așa că caut.”

  Potrivit agenției „Moldsilva”, în acest an au fost scoși în vânzare peste 50 de mii de brazi. Prețurile însă sunt cu 20% mai mici față de anul trecut. Doritorii de a avea în casă un brad natural au la dispoziție mai mult de o lună pentru a-l cumpăra.

  a-tv.md

  Telegram channel

  Facebook

  Copyright © 2021