Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Noutăţi

  Politolog: Nu văd cum aceste decizii ale guvernului SUA pot fi transpuse în legislația moldovenească

  Ex-liderul PDM, Vladimir Plahotniuc, și liderul Partidului „Șor”, Ilan Șor, au fost incluși în lista de sancțiuni a SUA. Despre aceasta a anunțat în ajun ambasadorul SUA în R. Moldova, Kent D. Logsdon în cadrul unui briefing. Invitați în cadrul emisiunii „TEMA” de la postul de televiziune „Primul în Moldova”, comentatorii politici Ian Lisnevschi și Ion Tăbîrță au declarat că Statele Unite la acest capitol nu pot fi un exemplu, iar justiția moldovenească nu este gata și nu este capabilă să se purifice.

  „Nu cred că Statele Unite la acest capitol pot fi un exemplu, pentru că în SUA aceste lucruri sunt legale, se numește lobby. De aceea bine, răfuială politică sau de bussines este legal pus pe hârtie și de aceea primesc bani. E complicat, și nu o dată am zis, la început trebuie de întors încrederea în justiție, de pregătit foarte bine toate aceste dosare ca să nu rămână întrebări. Dacă este persoana învinuită, să demonstreze dovezile și persoana să fie închisă, dar noi vedem deja practic un an de zile arest la domiciliu, eliberare, arest la domiciliu… un serial”, a menționat Lisnevschi.

  În același timp, comentatorul politic Ion Tăbîrță a declarat că nu vede cum aceste decizii ale guvernului SUA vor fi transpuse în legislația moldovenească.

  „Din punct de vedere a instanțelor de judecată, eu nu văd cum aceste decizii ale guvernului SUA pot fi automat transpuse în legislația moldovenească”, a declarat Tăbîrță.

  Totodată, Tăbîrță a subliniat că în momentul de față justiția moldovenească nu este gata și nu este capabilă să se purifice.

  „Justiția moldovenească la un moment dat atât de tare s-a compromis. Justiția moldovenească nu este gata și nu este capabilă să se purifice, să se curețe din interior și există o rezistență față de reforma justiției din însuși din interiorul justitiției”, a conchis comentatorul politic, Ion Tăbîrță.

  Notăm că, astăzi, liderul partidului „Șor”, Ilan Șor, a venit cu o reacția la decizia Departamentului Trezoreriei SUA. Politicianul a declarat că „decizia Departamentului Trezoreriei SUA are scopul de a salva imaginea Maiei Sandu, care are foarte mult de suferit, după ce șeful statului și partidul PAS, care se află la guvernare, au adus țara în crize profunde”. Totodată, liderul Partidului „ȘOR” a menționat că nu este afectat de sancțiunile impuse și l-a acuzat pe ambasadorul SUA în Republica Moldova de amestec în treburile interne ale țării.

  Menționăm că în momentul scrierii acestei știri, serviciul de presă al ambasadei SUA, administrația prezidențială, guvernul, dar și PAS nu au comentat declarațiile comentatorilor politici.

  primul.md

  Click to comment

  Leave a Reply

  Adresa ta de email nu va fi publicată.

  Facebook

  LUMEA

  Locuitorii zonelor de coastă din Carolina de Nord și Virginia au suferit din cauza inundațiilor cauzate de furtuna tropicală Ophelia, transmite Associated Press. Inundațiile...

  SOCIAL

  Șoferii care urcă la volan fără permis de conducere sau cu acesta suspendat, vor fi pedepsiți mai dur. Despre aceasta a anunțat ministrul de...

  LUMEA

  Taxiurile fără şoferi nu mai apar doar în filmele SF, ci şi pe străzile din San Francisco. Două companii au primit undă verde să...

  LUMEA

  Oamenii de ştiinţă au dezvoltat un medicament care, potrivit rezultatelor studiilor preclinice, ar avea capacitatea de a „anihila” toate tumorile canceroase solide, lăsând neafectate...

  Copyright © 2021