Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • POLITICA

  Politolog: Conducerea Moldovei este influențată din exterior, de aceea poate să comită greșeli

  Politologul Ian Lisnevschi, directorul companiei Intellect Group, vorbind despre problema transnistreană, a spus că guvernarea de la Chișinău, fiind influențată din exterior, poate să comită greșeli în ceea ce privește reglementarea pașnică a conflictului.

  „Eu nu cred că acum politica mondială îți permite să nu comiți greșeli. Și eu înțeleg că conducerea Republicii Moldova este influențată din exterior și de aceea poate să comită greșeli”, a opinat Lisnevschi, în cadrul emisiunii „TEMA” de la postul de televiziune „Primul în Moldova”, difuzată pe internet.

  De asemenea, el este absolut sigur că doar cetățenii de pe cele două maluri ale Nistrului își doresc cu adevărat soluționarea pașnică a problemei transnistrene, nu și „ceilalți”.

  „Putem vorbi că două părți vor cu adevărat pașnic să fie rezolvată problema transnistreană: cetățenii din Republica Moldova și cetățenii din Transnistria. Aici putem vorbi 100% că da, nimeni nu vrea război. Despre ceilalți eu nu pot zice 100%”, a afirmat Lisnevschi.

  Totodată, el insistă că soluționarea pașnică este responsabilitatea conducerii țării.

  „Conducerea nu doar trebuie să dorească, conducerea este responsabilă să nu comită greșeli. Asta este sarcina conducerii, pentru că a fost aleasă de popor și trebuie să știe, venind la conducere, cum să facă acest proces. Că, dacă vor zice peste un an-doi: „scuzați, noi am vrut să fie pașnic, dar nu s-a primit” – aceasta nu este justificare”, a concluzionat Ian Lisnevschi.

  Până la difuzarea acestei știri, declarațiile sale nu au fost comentate de serviciile de presă ale Guvernului, Parlamentului, Președinției.

  youtube

  POLITICA

  În opinia sociologului, directorului companiei „Intellect Group”, Ian Lisnevschi, acțiunile guvernării duc la destabilizare și dezinformare prin acțiuni, precum modificarea limbii sau interzicerea Zilei...

  POLITICA

  În opinia sociologului Ian Lisnevschi, directorul companiei „Intellect Group”, doar o guvernare care nu își vede viitorul în Republica Moldova, își permite să creeze...

  POLITICA

  Victoria candidatului Partidului politic „ȘOR” la alegerile pentru funcția de bașcan al autonomiei găgăuze este un semnal că un asemenea rezultat va fi atins...

  POLITICA

  „Dacă considerăm că suntem o țară democratică, o țară care pretinde să devină o țară europeană, ne place nouă sau guvernării centrale acest candidat...

  Copyright © 2021