Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • POLITICA

  Comentator politic: Oamenii își doresc un dialog

  Protestele naționale anti-guvernare iau amploare în Republica Moldova. Oamenii cer demisia guvernării și organizarea alegerilor parlamentare și prezidențiale anticipate. Invitat în cadrul emisiunii „TEMA” de la postul de televiziune „Primul în Moldova”, Aurelian Lavric, expert în studii de securitate, conferențiar universitar, doctor, a declarat că „Guvernarea încă nu se află în dialogul care ar fi trebuit să existe într-o societate democratică”, făcând referire la actualele proteste.

  „Oamenii își doresc un dialog. (…) Din păcate actuale guvernare încă nu se află în dialogul care ar fi trebuit să fie într-o societate democratică”, a declarat Aurelian Lavric.

  În același timp, comentatorul politic Ion Tăbîrță a declarat că cel mai important este ca aceste proteste să decurgă fără incidente.

  „Până la urmă, principalul ca aceste proteste să decurgă pașnic, fără violență și fără ca ordinea publică să fie încălcată”, a conchis Tăbîrță.

  După cum menționează serviciul de presă al partidului “ȘOR”, următorul protest național va avea loc duminica viitoare, 9 octombrie, în PMAN. 

  Menționăm că în momentul scrierii acestei știri, serviciul de presă al PAS și al președinției nu au comentat nicidecum declarațiile comentatorilor politici.

  Site-ul a-tv.md oferă dreptul la replică tuturor celor vizați în articol.

  facebook.com

  TOP 24 de ore

  Facebook

  LUMEA

  Sute de medici şi angajaţi ai spitalelor au protestat joi în faţa Parlamentului grec din Atena împotriva unui proiect de lege controversat, care permite...

  Noutăţi

  Asociația Scutul Poporului, care a fost creată recent, ajută oamenii legii că protestele să se desfășoare pașnic. Declarația a fost făcută de Chiril Guzun,...

  Noutăţi

  Au protestat pentru că nu sunt de acord cu noul director al fabricii. Este vorba despre zeci de angajaţi ai combinatului de panificație ”Franzeluţa”...

  Noutăţi

  După cum informează serviciul de presă al Partodului “ȘOR”, manifestațiile antiguvernamentale, organizate de Partidul „ȘOR”, vor continua până când actuala guvernare a PAS și...

  Copyright © 2021