Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Noutăţi

  Polițiștii îndeamnă șoferii să circule cu atenție din cauza vizibilității reduse

  Oamenii legii au atenționat șoferii că pe mai multe porțiuni de drum din țară se circulă în condiții de ceață, ceea ce reduce mult din vizibilitate.

  Solicitat de agenție, ofițerul de presă al Inspectoratului Național de Securitate Publică, Natalia Golovco, a specificat că, în aceste condiții, șoferii sunt îndemnați să folosească luminile de întâlnire, împreună cu cele anti-ceață.

  „Oamenii legii recomandă conducătorilor auto să mărească distanța în timpul circulației, să reducă viteza și să nu iasă la depășire fără a se asigura. De asemenea, în cazul în care șoferul rămâne în pană, triunghiurile de presemnalizare trebuie așezate la o distanță mai mare de autovehicul, decât în condiţii normale. Conducătorii auto trebuie să fie atenți la drum, în condițiile în care pietonii sunt greu de observat, mai ales pe traseele care leagă localități, iar aceștia se deplasează pe carosabil”, a spus Natalia Golovco.

  La fel, polițiștii recomandă pietonilor să traverseze strada doar prin locurile permise și doar după ce se asigură. Totodată, în condiții de vizibilitate redusă și pe timpul nopții, persoanele sunt îndemnate să poarte îmbrăcăminte cu accesorii reflectorizante pentru a fi observați cu ușurință.

  Reprezentanții Aeroportului Internațional Chișinău au specificat pentru agenție că, din cauza ceții, în această dimineață, a fost anulată cursa dinspre și spre Istanbul, Turcia.

  Conform meteorologilor, ceața persistă în zonele nord și centru. Aceasta se va dispersa, treptat, la orele amiezii. Specialiștii au anunțat că ceața se va menține și în următoarele zile.

  Click to comment

  Leave a Reply

  Adresa ta de email nu va fi publicată.

  Facebook

  Noutăţi

  Oamenii legii au atenționat șoferii că pe întreg teritoriul țării carosabilul este umed, iar pe alocuri alunecos. Potrivit Inspectoratului General al Poliției (IGP), pentru...

  Noutăţi

  În zilele de odihnă, peste 1 800 de conducători auto au fost sancționați pentru încălcarea prevederilor Regulamentului circulației rutiere. Potrivit Inspectoratului General al Poliției,...

  Noutăţi

  Pe mai multe porțiuni de drum din țară se circulă în condiții de ceață, ceea ce reduce mult din vizibilitate.  Poliția informează că pe...

  Noutăţi

  Liderul opoziției, Ilan Șor, a lansat un nou îndemn la proteste antiguvernamentale. El a menționat că poporul trebuie să iasă, duminică, ora 14:00, în...

  Copyright © 2021