Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Politica de cadre a PAS

  Se așteaptă o curățare în masă! Promisiunea vine din partea vicepreședintelui Partidului Acțiune și Solidaritate, fost candidat la funcția de premier, Natalia Gavriliță. Politicianul a declarat că funcționarii care în viziunea conducerii PAS nu inspiră încredere, nu sunt integri și incoruptibili, își vor pierde locurile de muncă. Declarația lui Gavriliță vine în condițiile în care aceasta nu deține nici o funcție de răspundere în stat, iar până-n prezent Curtea Constituțională n-a validat alegerile anticipate din 11 iulie.

  Gavriliță a declarat în cadrul unei emisiuni televizate că epurarea va viza atât șefia ministerelor, departamentelor, agențiilor, cât și funcționarii de rând care nu vor putea trece filtrele incoruptibilității și integrității.

  Natalia Gavriliță, vicepreședintele PAS

  «Este important ca șefia unui minister, mă refer acum atât la minsitru, cât și la secretarii de stat, să fie intergră. Din experiența pe care am avut-o la Ministerul Educației vă pot spune că dacă conducerea este incoruptibilă, atunci la fel sunt și subalternii. Dacă acest lucru nu este așa, atunci trebuie să curățim instituția la toate nivelele».

  Reprezentanții Partidului Acțiune și Solidaritate au deja întocmită o listă cu numele funcționarilor care în viitorul apropiat vor fi înlocuiți cu alții noi. Este vorba de conducerea
  Consiliului Concurenței și a Consiliului Audiovizualului.

  Natalia Gavriliță, vicepreședintele PAS

  «Acestea sunt structuri subordonate parlamentului. Există mulți membri care trebuie înlocuiți. Nu știu dacă toată lumea …
  – Despre ce structuri vorbim?
  – Despre Consiliul Concurenței, de exemplu. Le-am văzut inacțiunea când a venit vorba despre deciziile și înțelegerile de cartel pe piața petrolieră. Totodată, există structuri care nu au reușit să facă față atribuțiilor sale și au permis propaganda minciunilor.
  – Adică Consiliul Audiovizualului?
  – Da».

  În viziunea lui Gavriliță, conducerea Audiovizualului trebuie demisă pentru că ar fi permis „propaganda minciunilor” prin intermediul surselor mass-media.

  Natalia Gavriliță, vicepreședintele PAS

  «- Ce ar trebui să se întâmple cu Consiliul Audiovizualului?
  – Trebuie reformat, iar lucrătorii trebuie schimbați. Este evident! De aceea am luptat pentru a lua majoritatea în parlament ».

  Totodată, Gavriliță a reamintit că Igor Grosu intenționează să facă un audit al instituțiilor statului și să identifice funcționarii care primesc salarii mari, însă care distrug încrederea populației în structurile pe care le conduce. După cum se pare, mulți sunt cei care vor fi concediați în condițiile în care Grosu a făcut un apel către moldovenii din țară și de peste hotare să se implice și să pună umărul la procesul de transformare a statului.

  Telegram channel

  a-tv.md

  Facebook

  Copyright © 2021