Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  Poliția îndeamnă organizatorii protestului să fie responsabili de acțiunile participanților

  În legătură cu acțiunea de protest care se desfășoară în scuarul Parlamentului Republicii Moldova, forțele de ordine au sarcina de a desfășura acțiuni de asigurare a ordinii publice și siguranța cetățenilor.

  „Ținem să menționăm, că persoanele care se află la moment în corturile instalate admit careva nereguli, comportament antisocial, neadecvat, inclusiv blochează trecerea pentru pietoni pe trotuar, admit fumatul în locuri nepermise, aruncă deșeuri în locuri publice, acțiuni care contravin prevederilor Legii.

  În acest context, îndemnăm organizatorii acțiunii de protest să fie responsabili de acțiunile participanților, mai mult,  să aibă grijă de persoanele vârstnice, bolnave, să nu admită încălcarea drepturilor și libertăților altor persoane. Menționăm că până la moment au fost înregistrate câteva cazuri când forțele de ordine au solicitat intervenția medicilor.

  Totodată, forțele de ordine au informat Primarul General al capitalei despre încălcările care se admit, pentru a recomanda organizatorilor modificarea condițiilor de desfășurare a întrunirii declarate privind locul, forma, ora de desfășurare a întrunirii.

  Ținem să vă asigurăm că forțele de ordine sunt deschise spre colaborare în limita competențelor atribuite pentru asigurarea unui climat de siguranță și ordine publică.

  La fel, forțele de ordine nu îngrădesc ca participanții să fie asigurați cu hrană și alte articole necesare conform vremii de afară, în limita numărului de corturi instalate și persoane care se află în acestea.

  Recomandăm să țineți cont de solicitările forțelor de ordine și dați dovadă de un comportament adecvat!”, se menționează în mesajul poliție.

  Site-ul a-tv.md oferă dreptul la replică tuturor celor vizați în articol.

  politia.md

  Facebook

  SOCIAL

  Un tânăr din Republica Moldova care are o afacere cu criptomonede a fost prejudiciat prin șantaj de 9 270 450 de lei, comunică Inspectoratul...

  SOCIAL

  Poliția țării a mulțumit cetățenilor care au părăsit Chișinăul și, în acest mod, au asigurat „descărcarea traseelor” pe perioada summit-ului Comunității Politice Europene, care...

  SOCIAL

  Reprezentanții Inspectoratului Național de Securitate Publică (INSP) vor fi cu ochii pe motocicliști, după ce la sfârșitul săptămânii s-au produs cel puțin 6 accidente...

  SOCIAL

  Președintele raionului Orhei, Dinu Țurcanu, a oferit detalii cu privire la acțiunile poliției în raport cu șoferii mijloacelor de transport care urmau să aducă...

  Copyright © 2021