Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  Poliția îndeamnă organizatorii protestului să fie responsabili de acțiunile participanților

  În legătură cu acțiunea de protest care se desfășoară în scuarul Parlamentului Republicii Moldova, forțele de ordine au sarcina de a desfășura acțiuni de asigurare a ordinii publice și siguranța cetățenilor.

  „Ținem să menționăm, că persoanele care se află la moment în corturile instalate admit careva nereguli, comportament antisocial, neadecvat, inclusiv blochează trecerea pentru pietoni pe trotuar, admit fumatul în locuri nepermise, aruncă deșeuri în locuri publice, acțiuni care contravin prevederilor Legii.

  În acest context, îndemnăm organizatorii acțiunii de protest să fie responsabili de acțiunile participanților, mai mult,  să aibă grijă de persoanele vârstnice, bolnave, să nu admită încălcarea drepturilor și libertăților altor persoane. Menționăm că până la moment au fost înregistrate câteva cazuri când forțele de ordine au solicitat intervenția medicilor.

  Totodată, forțele de ordine au informat Primarul General al capitalei despre încălcările care se admit, pentru a recomanda organizatorilor modificarea condițiilor de desfășurare a întrunirii declarate privind locul, forma, ora de desfășurare a întrunirii.

  Ținem să vă asigurăm că forțele de ordine sunt deschise spre colaborare în limita competențelor atribuite pentru asigurarea unui climat de siguranță și ordine publică.

  La fel, forțele de ordine nu îngrădesc ca participanții să fie asigurați cu hrană și alte articole necesare conform vremii de afară, în limita numărului de corturi instalate și persoane care se află în acestea.

  Recomandăm să țineți cont de solicitările forțelor de ordine și dați dovadă de un comportament adecvat!”, se menționează în mesajul poliție.

  Site-ul a-tv.md oferă dreptul la replică tuturor celor vizați în articol.

  politia.md

  TOP 24 de ore

  Facebook

  Noutăţi

  Poliția atenționează șoferii să fie atenți la drum. Potrivit oamenilor legii, toate traseele sunt accesibile, dar sunt depuneri de gheață și polei, riscurile rutiere...

  Noutăţi

  „În cea de-a opta duminică a protestelor antiguvernamentale, constatăm că poliția continuă acțiunile abuzive în raport cu cetățenii care nu sunt de acord cu...

  Noutăţi

  Un grup de 24 de persoane au fost escortați de oamenii legii la Inspectorat pentru audieri și documentare. Potrivit informațiilor Poliției, aceștia au venit...

  Noutăţi

  „Poliția s-a îngrijit de faptul ca aceste corturi să nu altereze peisajul de dimineață a doamnei președinte. Asfel, nu poate fi explicată această conduită...

  Copyright © 2021