Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  Polițe medicale gratuite și mai multe foi la sanatoriu. Acțiunile Guvernului Chicu pentru veteranii de război

  Guvernul Chicu a implementat pe parcursul mandatului său de 9 luni mai multe acțiunile realizate pentru consolidarea protecției sociale a veteranilor de război.

  Astfel, alocațiile lunare pentru veterani au fost majorate, de la 1 ianuarie 2020, de la 100 la 300 lei, de la 1 ianuarie 2021, acestea vor crește până la 500 lei. De asemenea, din 1 iulie, s-au majorat alocațiile lunare pentru văduvele de război de la 250 la 500 lei.

  O altă inițiativă a Guvernului care deja a fost votată de Parlament, prevede acordarea veteranilor de război, neîncadrați în câmpul muncii, a polițelor de asigurare medicală, din contul bugetului de stat.
  În acest an, pentru reabilitarea veteranilor de război și membrilor familiilor lor, suplimentar din buget au fost alocate peste 10,65 de milioane de lei. Guvernul Chicu a perfecționat mecanismul de acordare a foilor de tratament pentru veterani în sanatorii.

  De asemenea, a fost îmbunătățit cadrul normativ de perfectare a legitimațiilor de veteran de război.
  Guvernul Chicu a creat Biroul pentru relațiile cu veteranii, în cadrul Cancelariei de Stat, misiunea căruia este de a coordona realizarea priorităților în domeniul protecției sociale și de drept a veteranilor de război și ale participanților la lichidarea consecințelor catastrofei de la Cernobîl, precum și ale membrilor familiilor acestora. Guvernul continuă activitatea în domeniul sporirii protecției sociale și de drept a veteranilor de război, prioritățile fiind pe larg consultate cu Asociațiile veteranilor, inclusiv pe platforma Consiliului național pentru problemele veteranilor.

  Președintele Igor Dodon a declarat astăzi că veteranii au toată susținerea din partea actualei conduceri a țării și a făcut apel către combatanți să nu se lase utilizați de forțele politice care urmăresc scopul de a semăna haos în țară. Dodon a declarat la emisiunea ”Președintele răspunde” că, Guvernul Chicu este primul din ultimele mai bine de două decenii care a făcut lucruri concrete pentru combatanți, în comparație cu Guvernul condus de Maia Sandu.

  Telegram channel

  a-tv.md

  Facebook

  ALEGEREA EDITORILOR

  Cererea premierului Natalia Gavrilița către Parlament de a institui stare de urgență din cauza crizei gazelor nu conține nicio cifră, preț și tarif. Atenționarea...

  SOCIAL

  De la începutul anului, ploile puternice cu vânt și grindină au afectat 38 de localități în 17 raioane ale țării, distrugând 12 km de...

  POLITICA

  Blocul Comuniștilor și Socialiștilor este gata să propună un nou Guvern foarte rapid, după alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie, a declarat președintele PSRM,...

  POLITICA

  Republica Moldova s-ar putea confrunta cu o criză financiară enormă, iar bugetarii ar putea rămâne cu restanțe la salarii. Acest lucru se întâmplă pentru...

  Copyright © 2021